Medicinsk Enhet Övre buk

För dig som är specialist inom medicinsk gastroenterologi och hepatologi och vill vara med och forma framtidens vård inom lever- och pankreassjukdomar finns nu möjlighet att vara del av ett dynamiskt team. Vi söker dig som med drivkraft och engagemang vill vara med och utveckla vården inom vår egen IMA-verksamhet.

Vi erbjuder dig

Du kommer vara del i arbetet på landets mest högspecialiserade enhet för lever- och pankreassjukdomar med synnerligen kompententa kollegor och ett trevligt arbetsklimat. Att man som specialistläkare är aktiv inom egen forskning är en självklarhet hos oss och vi erbjuder dig goda möjligheter till samarbete i en dynamisk och framgångsrik forskningsmiljö. Du välkomnas att vara med tidigt i projektet med vår nya IMA-verksamhet.  

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Vi är en del av medicinska enheten (ME) Övre buk som ingår i Tema Cancer. Vi utför högspecialiserad gastroenterologisk och onkologisk vård med inriktning på hepatologi och pankreatologi. Sektionen för lever – och pankreassjukdomar är en av sex sektioner som tillhör ME Övre buk.  Vår högspecialiserade verksamhet erbjuder möjlighet till komplett evidensbaserad utredning och behandling av alla sjukdomar i lever och pankreas. Vårt mål är att skapa ett nationellt referenscenter där patienter från hela landet, och vid behov även utlandet, kan bedömas och utredas.

På vår avdelning finns upp till 14 vårdplatser. Där vårdas patienter inom både ett elektivt vårdflöde samt de med svår/akut leversjukdom. Vi bedriver ett multidisciplinärt arbete i samarbete med kollegor inom transplantationskirurgi, övre abdominell kirurgi, röntgen, onkolog, beroendesjukdomar med flera. Under 2024 öppnar vi vår nybyggda och utvidgade IMA där även patienter med leversjukdom ska vårdas. Där ska vi kunna behandla svårt sjuka patienter med till exempel encefalopati, njursvikt, sepsis eller blödningar. Vi blir därmed Sveriges enda hepatologiska enhet med tillgång till egna IMA-platser.

Som specialistsläkare hos oss kommer du ingå i ett team av 14 specialistläkare, 5 sjuksköterskor och 2 undersköterskor inom öppenvården, samt en välfungerande och stabil personalgrupp inom slutenvården. Till vårt team finns också dietist, kurator och sjukgymnast knutna. I dina arbetsuppgifter ingår även att var del i vårt omfattande forsknings-, undervisnings-, och utvecklingsarbete (FoUU) där vi leder, och deltar i flera kliniska studier med omfattande och synnerligen aktiva nationella och internationella nätverk.

Jourtjänstgöring ingår i tjänsten. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vården och forskningen inom sektionen för lever- och pankreassjukdom. 

Utöver detta söker vi dig som:

  • Tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.
  • Tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
  • Arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar och kommunicerar
  • Förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra. Underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Är en kunskapsresurs för andra.
  • Gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Kvalifikationer

Krav:

  • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i internmedicin samt medicinsk gastroenterologi och hepatologi. 
  • Erfarenhet av kliniskt arbete inom medicinsk pankreatologi.  
  • Bred erfarenhet av akut internmedicinsk intermediärvård. 

Meriterande:

  •  Egen aktiv forskning inom området motsvarande minst doktorandnivå. 
  •  Erfarenhet inom verksamhetsområdet, särskilt inom medicinsk pankreatologi. 
  •  Tidigare erfarenhet inom akutsjukvård
  •  Intresse för, och gedigen erfarenhet av, undervisning av juniora kollegor samt studenter
     inom läkarprogrammet.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1521
Kontakt
  • Aiva Båve, aiva.lundberg-bave@regionstockholm.se
  • Magnus Holmer, magnus.f.holmer@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Aleksandra Hedström, Läkarföreningen, aleksandra.hedstrom@regionstockholm.se
Publicerat 2024-03-07
Sista ansökningsdag 2024-04-02

Tillbaka till lediga jobb