Södersjukhuset AB, Internmedicin, Läkare Lung/allergi

Vi söker dig som är specialist i lungmedicin, internmedicin eller geriatrik och som vill vara med och utveckla vår lungmedicinska slutenvård på Södersjukhuset!

Verksamhetsområde (VO) Internmedicin är Sveriges största internmedicinska klinik med cirka 500
anställda, sex vårdavdelningar, medicinmottagning, endoskopiskt centrum och en dagvårdsenhet.
Verksamheten är delad i fyra sektioner och nu välkomnar vi en specialistläkare (LUS) till lungmedicin!

Arbetsbeskrivning

Du välkomnas av sex specialister och tre ST-läkare som tillsammans med övrig personal på vårdavdelning, mottagning och skopienhet arbetar för att stärka och utveckla vår lungmedicinska vårdprocess inför framtidens utmaningar och uppdrag.  Vi utför alla typer av lungmedicinska utredningar och behandlingar förutom polikliniska lungcancerutredningar och cytostatikabehandling vid lungcancer samt NIV/CPAP kontroller.

På slutenvårdsavdelningen vårdas framför allt patienter med akuta lungmedicinska tillstånd. Vi söker nu dig som i första hand vill vara med och utveckla den lungmedicinska slutenvården. I arbetet ingår samarbete med andra verksamhetsområden som t ex akuten, kardiologen inklusive medicinsk intensivvårdsavdelning (MIVA), infektion och bild. Du kommer att ingå i jourarbetet som bakjour eller helgronder, beroende på kompetens.  

VO Internmedicin har en framträdande position inom den kliniska undervisningen och den patientnära forskningen. Vårt lokala FoUU-råd har ett nära samarbete med Karolinska Institutet Södersjukhuset för att säkerställa högkvalitativ klinisk forskning.

Internmedicin Södersjukhuset bedriver en högkvalitativ utbildning för läkarstuderande och rankas som en av Sveriges bästa utbildningsplatser. I tjänsten ingår förutom handledning av läkarstudenter även handledning av ST- och AT-läkare.

Kvalifikationer

Vi ser dig som en person som är flexibel, har god kommunikativ förmåga, är utåtriktad och har en stor förmåga att arbeta i team. Du har intresse av att dela med dig av dina kunskaper till läkarstudenter samt medverka i forsknings- och utvecklingsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kompetenskrav

 • Legitimerad läkare med specialistbevis inom lungsjukdomar, internmedicin eller geriatrik

Meriterande

 • Dokumenterat forskningsarbete
 • Erfarenhet av utvecklings- och processarbete  

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

 • Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
 • Ett generöst friskvårdsbidrag
 • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
 • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning.

Information till dig som söker tjänst som specialistläkare, så kallad LUS-tjänst:

Vi ber dig bifoga följande bestyrkta handlingar i din ansökan:

 • Meritförteckning för läkare (blankett hittar du här under "Meritförteckning för specialistläkartjänster"
 • Examensbevis
 • Bevis om legitimation från Socialstyrelsen 
 • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen 
 • Eventuellt publikationsförteckning 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/833
Kontakt
 • Maria Eriksson , 08-12364707
Facklig företrädare
 • Nina Nirvén, SACO, 08-12363085
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb