Medicinsk Enhet Bröst- endokrina tumörer och sarkom

För dig som är specialist inom kirurgi med specialintresse för bröstkirurgi finns här möjlighet att vidareutveckla din expertis inom bröstkirurgi i en internationellt erkänd miljö. Som en del av vårt multidisciplinära team kommer du att bidra till cancervården och ha möjlighet att engagera dig i banbrytande forskning.

Vi erbjuder

Du kommer att ingå i ett multidisciplinärt team med stort engagemang för vår patientgrupp. Vi är ett litet team där vi stöttar och hjälper varandra. Du kommer att ha goda möjligheter att vidareutveckla dina kunskaper då vi utvecklar nationella och internationella nätverk för att ge våra patienter tillgång till den främsta internationella kunskapen. För dig med intresse av forskning finns goda möjligheter till vidare forskning.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Inom Medicinsk enhet Bröst-, Endokrina tumörer och Sarkom (ME BES) utreds och behandlas patienter med tumörer i bröst, endokrina organ och sarkom. Vi behandlar patienter från hela landet och från utlandet, med patientresultat på nationell och internationell toppnivå. Våra kliniska, experimentella och epidemiologiska miljöer bedriver internationellt framgångsrik forskning, forskarutbildning och grundutbildning. Vi är en del Karolinska Comprehensive Cancer Center, läs gärna mer här.

Du kommer att arbeta på Sektionen för bröstkirurgi vilket är ett av Stockholms tre bröstcentrum där vi tar emot cirka 600 nya fall av bröstcancer årligen. Vi gör även en del benigna bröstoperationer inklusive riskreducerande mastektomier som utförs tillsammans med den plastikkirurgiska verksamheten.  Du kommer att arbeta på mottagning, operation och avdelning samt deltaga i multidisciplinärt konferensarbete. Utvecklingsarbete och undervisning är den stor del av vårt dagliga arbete vilket innebär att du kommer att undervisa och handleda studenter, ST-läkare och annan vårdpersonal.

I tjänsten ingår jourtjänstgöring inom den egna medicinska enheten. 

Vi söker dig som

  • Arbetar bra i team. Relaterar dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar och kommunicerar. 
  • Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa. 
  • Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren. 

Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna. 

Kvalifikationer

Krav:

  • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i kirurgi
  • Självständigt kunna utreda och kirurgiskt behandla bröstcancer

Meriterande:

  • Erfarenhet av onkoplastikkirurgiska tekniker
  • God akademisk kompetens, egen pågående forskning eller disputation
  • Tidigare erfarenhet av undervisning och handledning

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/327
Kontakt
  • Hanna Fredholm, 070-2591801,hanna.fredholm@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Amelia Chiorescu, Läkarföreningen, amelia.chiorescu@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb