Hela 30 mil högspänningskabel slingrar sig genom Stockholm city och försörjer tunnelbanan och lokalbanorna med elkraft. Nu söker vi en eldriftledare som vill arbeta med kraftsystemet som möjliggör trafik i Stockholms tunnelbana & lokalbanor.

Om tjänsten

Som eldriftledare arbetar du med att övervaka och fjärrstyra elnätet för att förhindra störningar med trafikala påföljder. Det kan t.ex. röra sig om trasiga brytare, kalvade strömskenor, strömavbrott i överliggande nät, kabelfel m.m.

Störningar får snabbt stor inverkan på samhället och det är därför viktigt att undvika eller minimera dem i största möjliga utsträckning.

Vid händelse av störning kommer du leda och fördela resurser för att minimera avbrottstider på ett sätt som är säkert för person och anläggning. Till din hjälp har du fastställda drift- och störningsinstruktioner samt SCADA-systemet SNOK.

Du får bland annat jobba med:

 • Upprätta och kontrollera driftorder
 • Test av ny anläggning
 • Felsökning och analys
 • Bidra med statistik och stöd vid uppföljning mot kraftleverantör och underhållsleverantör

Vår grupp består av människor med olika bakgrunder och kompetenser som alla samverkar för våra gemensamma mål; hög tillgänglighet i kraftanläggningen och garanterad personsäkerhet för våra resenärer och entreprenörer. Dessutom är vi för närvarande inne i en spännande fas där vi växer för att klara av kommande utmaningar.

Skiftgång och beredskap ingår i tjänsten

Vad vi söker efter

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom elkraft alternativt har förvärvat likvärdiga kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du är van datoranvändare och har lätt att sätta dig in i nya system.

För att trivas i rollen som eldriftledare är du stresstålig och tummar inte på din noggrannhet trots pressade situationer. Du är lösningsorienterad och bekväm med att fatta självständiga beslut och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.

Vidare har du:

 • Eftergymnasial utbildning inom elkraft alternativt arbetslivserfarenhet inom elkraft och högspänning.
 • Flerårig erfarenhet av arbete inom elkraft över 1 kV och högspänningsanläggningar

Det är meriterande om du även har kunskap om, och erfarenhet av, operativ eldriftövervakning, högspänningsanläggningar eller SCADA-system. Vi ser gärna att du har erfarenhet av avbrottsplanering samt ESA-19 behörighet.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Henrik Ekblom, tfn 070 786 18 90. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn  070 786 32 22. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2024-06-17. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: elkraft, eldriftövervakning, driftövervakning, högspänning, SCADA, driftcentral

#LI-hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/229
Kontakt
 • Charlotte Sujeebun Olofsson, 0707863222
 • Henrik Ekblom, 0707861890
Facklig företrädare
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12331847
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb