Södersjukhuset AB, Akut, Omvårdnadspersonal

Tycker du om att verka som en förebild inom omvårdnad och har ett stort intresse av att ligga i framkant i utvecklingsarbete? I så fall kan du vara den personen vi söker för tjänsten omvårdnadsledare! 

Vi erbjuder

Är du specialistsjuksköterska med ett stort intresse för akutsjukvård och vill vara med att driva högspecialiserat omvårdnadsarbete på Södersjukhusets moderna akutmottagning tillsammans med engagerade, drivna och kompetenta kollegor? Vi erbjuder en omvårdnadsledartjänst inom patientsäkerhet.

På SÖS har vi akutläkarledd akutmottagning där vi arbetar med blandade patientflöden.  Tillsammans jobbar vi tvärprofessionellt i olika projekt för att utveckla våra processer och arbetssätt för att kunna ge våra patienter bästa möjliga vård. Du kommer vara en del av ett sammansvetsat team med verksamhetsutvecklare, utbildningsansvarig sjuksköterska, läkare samt andra omvårdnadsledare i verksamheten. 

Vi strävar alltid efter att utveckla vårt arbete, grundat i forskning och evidens, genom en öppen och ömsesidig dialog kring förnyade arbetssätt och metoder. 

Arbetsuppgifter

Du erbjuds en spännande roll där du får vara med och driva utvecklingen av vården framåt. Uppdraget som omvårdnadsledare är en arbetsledande position där omvårdnadsledaren tillsammans med vårdenhetschef driver och arbetar med frågor som rör patientsäkerhetsarbete, omvårdnadsutveckling, förbättringsarbete och arbetsmiljöfrågor.

Rollens ansvarsområde innefattar:

• Ha ett delegerat ansvar att leda och utveckla patientsäkerhetsarbetet inom verksamhetsområdet samt ansvara för vårdavvikelsehantering inom området omvårdnad. 

• Identifiera förbättringsområden inom omvårdnad samt ansvara för att utveckla verksamhetens riktlinjer och arbetssätt utifrån aktuell forskning och evidens.

• Vara en del av verksamhetsområdets ledningsgrupp

Kvalifikationer

Du är legitimerad specialistsjuksköterska med minst fem års erfarenhet av arbete som sjuksköterska och har kompetens motsvarande minst steg 5 på Region Stockholms kompetensstege. Erfarenhet av kvalitets-och förbättringsarbete, handledarutbildning samt tidigare ledarskap är meriterande.

För att lyckas i rollen som omvårdnadsledare är du som person pedagogisk och drivs av att se dina kollegor utvecklas. Du har god struktur i ditt dagliga arbete samt förmåga att driva projekt framåt. Vidare är du även initiativtagande då du förväntas komma med förbättringsförslag och idéer kring patientsäkerhetsarbetet. Viktigt att du även ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Vi har möjlighet att erbjuda olika schemamodeller; det du kan välja på är individuell schemaplanering eller fast dag- och kvällsschema med tjänstgöring var fjärde helg. Tjänsten innefattar 40% klinisk utvecklingstid och 60% klinisk tjänstgöring. Den kliniska utvecklingstiden kan variera efter behov och pågående projekt. 

Som anställd på Södersjukhuset ges flera förmåner där friskvård är en av dem. Södersjukhuset har ett eget gym och gruppträning. 

Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Övrig information

Vi kommer löpande att gå igenom inkomna ansökningar och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

Välkommen till oss, vi ser fram emot din ansökan!

Följ oss gärna på Instagram: akutensos

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7292
Kontakt
  • Jenny Delin, Vårdenhetschef, 08-12364953
  • Stina Lindell, Vårdenhetschef, 070-0038132
  • Felicia Granqvist, Enhetschef, 070-0028322
Facklig företrädare
  • Carina Hansen, Vårdförbundet, 070-4843310
Publicerat 2023-09-28
Sista ansökningsdag 2023-10-05

Tillbaka till lediga jobb