Vuxenhabiliteringen söker en kurator!

Vuxenhabiliteringen erbjuder högspecialiserad vård och behandling till vuxna patienter med tidigt förvärvade rörelsenedsättningar, både med och utan kognitiva nedsättningar.

Vi söker en kurator till Vuxenhabiliteringen vid Karolinska Huddinge. Vuxenhabiliteringen erbjuder högspecialiserad vård och behandling till vuxna patienter med tidigt förvärvade rörelsenedsättningar, både med och utan kognitiva nedsättningar. Det högspecialiserade arbetet fokuserar på patienter i behov av ett helt team för bedömning och insatser, och på teambedömning för patienter med Neuromuskulära sjukdomar inom Nationellt Högspecialiserad Vård (NHV). Teamet arbetar länsövergripande i nära samverkan med andra professionella aktörer. Teamet består av arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, kurator, logoped, läkare, medicinsk sekreterare och psykolog.

Vi arbetar systematiskt med att samla och analysera data kring olika sjukdomstillstånd såsom cerebral pares och muskelsjukdomar. Vi bedriver också undervisning, utvecklingsarbete och forskning. Vi finns i fina lokaler i Novumhuset, beläget invid Karolinska Huddinge.

 

Vårt anställningserbjudande

Som anställd på Danderyds sjukhus får du ersättning för sjukvård, ett friskvårdsbidrag på 5000 kr per år och tillgång till det välutrustade personalgymmet Lyftet för endast 540 kr per år. Du erbjuds personalparkering till förmånligt pris samt personalbostad vid behov. Vi har förmånliga ersättningar för dig som är föräldraledig. Utöver det finns pension, semester, företagshälsovård, försäkringar och löneväxling.

Allt om dina förmåner

 

Arbetsbeskrivning

Som kurator i teamet ansvarar du för att bedriva psykosocialt behandlingsarbete för målgruppen är i stort behov av psykosocialt stöd för sina komplexa vårdbehov och levnadssituation. Det innebär att ha kunskap om samhällets hjälpinstanser, att bistå patienter med råd och stöd i olika ärenden såsom i myndighetskontakter, att informera och praktiskt hjälpa patienter i sociala frågor, i viss mån bedriva samtalsbehandling enskilt eller i grupp. Du har ett nära samarbete med teamet i patientfrågor och teamarbete och med klinikens kuratorer i andra professionsfrågor. Det ingår att nätverka, hålla sig ajour med socialpolitiska intressefrågor och det är önskvärt att kunna föra våra patienters frågor vidare.

Vi erbjuder dig som medarbetare ett arbete på en dynamisk klinik med mycket kompetenta kollegor och ett gott samarbetsklimat. Det är en trevlig arbetsplats med goda möjligheter till att bedriva forsknings- och utvecklingsprojekt.

Våra patienter skattar vården och de insatser de får hos oss mycket högt.


Kvalifikationer 

Arbetet är självständigt och kräver minst 2 års erfarenhet av socialt arbete. 

 

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där egenskaper såsom god samarbetsförmåga för teamarbete värnas högt.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 231101
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7147
Kontakt
  • Anna Alex, 08-12359685
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR Robin Maddok, 08-12359412
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb