Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Barn PMI, ME Barn-PMI IVA

Du erbjuds

 • ett arbete som undersköterska inom ett mycket speciellt och spännande område med trevliga och kunniga kollegor.
 • en gedigen inskolning om minst 8 veckor av våra kompetenta, engagerade och trevliga kollegor. Där ingår en ECMO-utbildning enligt ELSO-standard (Extracorporeal Life Support Organisation).
 • när du kommit in i arbetet och är mer självgående fortsätter kontinuerlig kompetensutveckling och träning för att upprätthålla och fördjupa dina kunskaper. Det innebär återkommande praktisk träning var 5:e vecka samt föreläsningar.
 • av ett team där vi arbetar efter devisen att vi alltid kan bli bättre och vi ger våra medarbetare förutsättningar för det
 • vara en del av ett team där vi har högt i tak och fokus på samarbete och Karolinskas värdeord: Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn, vilket genomsyrar allt vi gör, varje dag
 • tillhöra ett starkt och professionellt team som trivs tillsammans och delar med oss av vår kompetens till varandra

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

 

Om tjänsten

ECMO-centrum vid Karolinska Universitetssjukhuset Solna, är ett av Europas stora centra inom området och en enhet i ett av två verksamhetsområden inom funktion Barn PMI (perioperativ medicin och intensivvård) på Karolinska Universitetssjukhuset. Hos oss behandlas både nyfödda, pediatriska och vuxna patienter med akut reversibel hjärt- och lungsvikt. Detta sker med hjälp av en modifierad hjärtlungmaskin.

ECMO (Extra Corporal Membran Oxygenation) är en högspecialiserad behandlingsform inom intensivvården som innebär att blodet syresätts utanför kroppen. Vårt uppdrag är att bedriva sjukvård, undervisning och forskning på hög internationell nivå.

ECMO-centrum har ett nationellt och delvis internationellt uppdrag inom området. Vi har ett välfungerande transportsystem som hämtar/lämnar patienter över hela landet men även i Europa och ibland resten av världen. Vår längsta transport hittills var från Australien. Vårt mål är att vara en Europaledande universitetsklinik genom att utgå ifrån patientnyttan, säkerhetsrutiner och tillvaratagande av allas kompetens.

Inom ECMO har vi lång erfarenhet av intensivvårdstransporter och flera av våra medarbetare arbetar även med andra intensivvårdskrävande transporter inom vårt Intensive Care Transporation Centre – ITC. Här utförs transporter inom neonatal intensivvård, pediatrisk intensivvård, vuxenintensivvård samt transporter för MSB och Försvarsmakten.

Som undersköterska kommer du ingå i ett tvärprofessionellt team med fokus på omvårdnad av mycket svårt sjuka patienter som kräver högspecialiserad avancerad intensivvård.

Vi vårdar många patienter som kommer från andra regioner i Sverige och även utomlands.

Vi söker dig som

 • är mycket engagerad, trygg i yrkesprofessionen och tycker om nya utmaningar
 • trivs i en omväxlande arbetsmiljö där arbetsdagen snabbt kan ändra karaktär
 • har mycket god samarbetsförmåga med alla yrkeskategorierna från sjuksköterskor, läkare, fysioterapeuter till kuratorer som arbetar runt våra patienter.
 • har ett välkomnande och inkännande förhållningssätt gentemot patienternas närstående i alla skeden, då vi engagerar oss starkt för att involvera anhöriga i vården

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Utbildad undersköterska i form av gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram 3 år (2 500 poäng), Vård- och omsorgsprogrammet, Komvux, tre terminer (minimum 1 350 poäng) alternativt annan likvärdig undersköterskeutbildning. Vid annan likvärdig utbildning inom kommunal vuxenutbildning eller äldre utbildningar till undersköterska görs en individuell bedömning.
 • Minst 2 års erfarenhet av att arbeta som undersköterska inom intensivvård
 • Behärskar det svenska språket i tal och skrift.

 

Om rekryteringsprocessen

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdomar kommer Karolinska Universitetssjukhuset kontrollera sökande mot belastningsregistret. Urval sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning.

Om du har tekniska problem med att skicka in dina betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning så vill vi att du först fullföljer din ansökan i rekryteringsverktyget. Därefter är du välkommen att skicka dina betyg via e-post till rekrytering.karolinska@regionstockholm.se. Glöm inte att skriva ditt för och efternamn samt referensnumret på den tjänst som du sökt. Sedan kommer du att få hjälp med att lägga in betygen i din ansökan. Notera att du behöver skicka in dina betyg till mailadressen innan sista ansökningsdag. Inkommer dina betyg efter sista ansökningsdag så kommer vi inte kunna lägga in dina betyg i din ansökan och därmed kommer din ansökan att bedömas som ofullständig.

Varmt välkommen med din ansökan – Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månads- vecko- eller timlön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7058
Kontakt
 • Henrik Bucht, 0724-641294
Facklig företrädare
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se.se
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-13

Tillbaka till lediga jobb