Om oss

Södersjukhuset är ett akutsjukhus mitt i Stockholm beläget på Södermalm med utsikt över Årstaviken och nära till bra kommunikationer. Vi är sjukhus som bedriver forskning med fokus på de stora folksjukdomarna och där vi med hög kompetens och bra samarbete strävar efter att vara Sveriges ledande akutsjukhus.

Med ett gemensamt synsätt, där allt som görs på Södersjukhuset genomsyras av vår värdegrund, vill vi utgöra ett självklart vårdalternativ, både nu och i framtiden.


VO Kirurgi är en så kallad universitetssjukvårdsenhet (USV-enhet) där vård, forskning och utbildning, men också implementering av ny kunskap är kärnuppdrag. Vi söker nu ytterligare en sjuksköterska som vill kombinera arbete som forskningssjuksköterska inom klinisk forskning med kliniskt arbete som sjuksköterska. Arbetet som forskningssjuksköterska är omväxlande och Du blir engagerade i olika studier kopplade till hela VO Kirurgis kliniska fält.

Rollen som kombinerad klinisk sjuksköterska på vår kirurgmottagning inom sektionen för övre buk, bråck och bukväggskirurgi samt akutkirurgisk mottagning och forskningssjuksköterska är ny hos oss och det finns stora möjligheter att få vara med och utveckla rollen. Om du inte har utbildning i Good Clinical Practice (GCP) kommer du få tillfälle att gå den utbildning som krävs för att få formell kompetens som forskningssjuksköterska. Vi utgår den nationella arbetsbeskrivningen för forskningssjuksköterskor samt de kompetensstegar som nu finns för forskningssjuksköterskor.

VO Kirurgi har ett stort vårduppdrag med fyra vårdavdelningar som vårdar både akuta och planerade kirurgiska patienter inom nedre- och övre gastrointestinal kirurgi, bröst samt kärlkirurgi

Som forskningssjuksköterska ingår du i de tre forskargrupper som är kopplade till verksamhetsområde kirurgi. 

Arbetsuppgifter

I rollen som forskningssjuksköterska är Du är behjälplig i arbetet med att informera och tillfråga lämpliga studiepatienter, sköta och ansvara för provtagningar, datainsamlingar och studieprotokoll.  Du står för den fortlöpande kontakten med patienter, läkemedelsföretag och övriga samarbetspartners i de olika studierna och ingår även i ett kontaktnät med övriga forskningssjuksköterskor på Södersjukhuset.

I din kliniska del arbetar du med sedvanligt mottagningsarbete såsom telefonrådgivning, egen mottagning, assisterar vid läkarmottagning och mottagningsoperationer och administrativa uppgifter.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska motsvarande svensk legitimation med några års yrkeserfarenhet inom kirurgisk vård samt intresse och/eller erfarenhet av kliniska studier

Har du erfarenhet av forskningsprojekt och kliniska prövningar är det mycket meriterande

Goda kunskaper i engelska i både skrift och tal är ett måste då studieprotokoll och kommunikation inom studier oftast sker på engelska.

Du har goda IT-kunskaper och lätt att ta till dig nya tekniska lösningar och nya system. Om du har god kunskap av hur journalsystemet TakeCare fungerar i öppenvårdssammanhang är det meriterande liksom erfarenhet av att arbeta med TeleQ, 1177 och Alltid Öppet-appen..

För att lyckas i rollen

Är du nyfiken och kvalitetsinriktad, noggrann, strukturerad och flexibel. Du stimuleras av ett växlande arbetstempo, är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga men kan också arbeta självständigt.

Villkor

Rollen som forskningssjuksköterska omfattar 50 procent dagtid, fördelning av tid sker i samråd med närmsta chef.  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar

Södersjukhuset erbjuder friskvårdstimme, friskvårsbidrag och gratis träning på vårt eget Hälsoteam

 

Övrig information

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

Vid frågor om tjänsten  kontakta VO Kirurgis forskningsledare Gabriel Sandblom, telefon 070-415 82 18, eller Vårdenhetschef Regina Karlsson 072- 462343.

Vi arbetar löpande med ansökningarna och kan komma att kalla till intervju samt tillsättning innan sista ansökningsdag

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7041
Kontakt
  • Regina Karlsson, 072-4688519
  • Gabriel Sandblom, 072-4158218
Facklig företrädare
  • Charlotta Nilsson Vårdförbundet, , 08-12362399
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb