Förvaltning för utbyggd tunnelbana, Norr, Barkarby

Nu ritar vi om Stockholms tunnelbanekarta – vill du vara med? I nordvästra Stockholm förlängs tunnelbanans blå linje från Akalla till Barkarby. Vi söker nu en projektchef för detta uppdrag.

Vårt uppdrag att bygga ut tunnelbanan är ett av Sveriges största och mest spännande infrastrukturprojekt. Om du är intresserad av samhällsbyggande och vill jobba i en miljö med mycket driv och hög kompetens är Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana rätt arbetsplats för dig!    

Vi söker en projektchef som kan driva och färdigställa arbeten för tunnelbaneutbyggnaden från Akalla till Barkarby. Det är anläggningsarbeten, bygg och installation samt BEST-arbeten. 

 

Om oss

Tunnelbanans Blå linje förlängs från Akalla till Barkarby. Hela den fyra kilometer långa sträckan går i bergtunnlar och får två nya stationer, Barkarby och Barkarbystaden. Tunnelbaneutbyggnaden är en förutsättning för den stadsutveckling som sker i området.

Förvaltning för utbyggd tunnelbana är indelad i tre stora avdelningar som arbetar med utbyggnaden i olika geografiska områden. Tunnelbanan till Barkarby ligger hos Avdelning norr som har drygt 170 medarbetare. Det är ett av tre utbyggnadsprojekt inom avdelningen och har en projektorganisation med cirka 45 medarbetare. Alla tunnlar är utsprängda och betongarbetena påbörjade. Det som återstår förutom betongarbeten är att färdigställa bygg- och installationsarbeten samt alla BEST-arbeten.

 

Om tjänsten

Du har ett självständigt ansvar för att driva projekt Barkarby framåt till färdigställande. Uppdraget omfattar en återstående investeringsvolym på cirka 3,5 miljarder kronor. Cirka 3 miljarder kronor är upparbetade. 

Som projektchef ansvarar du för såväl ekonomi, tid som innehåll. Du har personalansvar och leder både egen personal och konsulter. Du har kommunikativt ansvar i ditt projekt och i externa sammanhang. Du företräder nya tunnelbanan, du rapporterar till avdelningschef norr och du ingår i avdelningens ledningsgrupp. Avdelningen leder och driver några av Sveriges största infrastrukturprojekt.

Arbetsuppgifterna är mycket varierande och du är med och utvecklar projektet. Ansvar och arbetsuppgifter kommer att variera med tiden. Att leda dina medarbetare mot gemensamma mål och kontinuerligt följa upp insatser och åtgärder är en viktig del i ditt arbete.

 

Vem är du?

Som person är du självgående, strukturerad och du planerar ditt arbete väl. Du arbetar mål- och resultatorienterat och du har god analytisk förmåga. En framgångsfaktor för arbetet som projektchef hos oss är din fallenhet för ledarskap, där du stödjer medarbetarna och bidrar till deras utveckling. Du har förmågan att se helheten i en komplex vardag. Du har lätt för att samarbeta med andra, värdesätter olikheter och ser hur de kan bidra till att ett team fungerar tillsammans.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en civilingenjörsutbildning eller motsvarande kvalifikation förvärvad från andra utbildningar eller genom gedigen arbetslivserfarenhet. Du har mångårig arbetslivserfarenhet med projektledning av stora industri- eller anläggningsprojekt. Du behärskar svenska språket i tal och skrift. Självklart har du mycket god datorvana.

Har du erfarenhet från projekt- och verksamhetsstyrning vid komplexa bygg- och infrastrukturprojekt samt om du har arbetet i en beställarorganisation ser vi det som en fördel.

 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder spännande och utvecklande arbetsuppgifter i ett unikt projekt och en arbetsmiljö med många kunniga och ambitiösa kollegor. Hos oss jobbar många olika yrkesgrupper, men gemensamt för oss alla är att vi är intresserade av samhällsbyggande och att vi trivs i en miljö med mycket driv och hög kompetens. Vår ambition är att det ska vara enkelt att jobba hos oss även som småbarnsförälder.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Vi har flexibel arbetstid för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Projektkontoret finns på Veddestavägen 12 i Barkarby och förvaltningens huvudkontor finns på Solnavägen 1 i Stockholm. Till Barkarby tar du dig enkelt med pendeltåg.

 

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Jörgen Niklasson, avdelningschef, avdelning norr: jorgen.niklasson@regionstockholm.se, 070-644 81 57

 

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Tester ingår som ett andra steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6965
Kontakt
  • Jörgen Niklasson, 070-6448157
Facklig företrädare
  • Vision: Gino Spagnolatti , gino.spagnolatti@regionstockholm.se
  • SACO: Camilla Nyberg , camilla.nyberg@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb