Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen, Avd. 18 S:t Göran

Om oss
Avdelning 18 är en allmänpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning som tillhör kliniken Psykiatri Nordväst. Avdelningens huvudinriktning är depression, ångest och personlighetssyndrom men vi vårdar även patienter med andra psykiatriska svårigheter. Vi har 16 vårdplatser och tar emot patienter som är 18 till 65 år. På avdelningen arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, kurator och arbetsterapeut. Avdelningen är belägen på S:t Görans sjukhusområde med närhet till goda kommunikationer.

Vår avdelning är i ständig utveckling och vi lägger stort fokus på arbetsmiljö och patientsäkerhet. Vi erbjuder handledning och arbetar strukturerat med grupputveckling för att samarbete och kommunikation ska fungera. Feedback och spegling är en viktig del av vårt teamarbete. Inom hela psykiatri nordväst arbetar man enligt den s.k ”Bergenmodellen” vilket man utbildas i under sin första tid.

Vi arbetar för tydlig struktur och dagliga rutiner för att skapa trygghet för alla i det dagliga arbetet. Kompetensutveckling är en del av verksamheten och olika utbildningar erbjuds löpande under terminerna.

Vidare har vi på avdelningen exempelvis Patientforum där patienternas synpunkter på vården tas tillvara varje vecka av en extern resurs som benämns BISAM. Här får vi mycket bra feedback på hur avdelningen fungerar och BISAM samverkar sedan med EC för att genomföra förbättringar i så stor utsträckning som möjligt.

Många av våra förbättringar grundar sig i idéer och synpunkter från våra patienter.  Lugna Rummet infördes år 2016 och har blivit en självklar del för patienternas behov av ångesthantering och sömnprevention. Vi arbetar därutöver enligt modellen Ett samtal om dagen. Patientens delaktighet i sin vård är en viktig del av vårt arbetssätt.

Vi har olika arbetsgrupper som ansvarar för utvecklingsarbetet på avdelningen, exempelvis patientsäkerhet och närståendemedverkan. Våra avdelningsmöten är ett forum för medarbetarna att framföra synpunkter och påverka utvecklingsfrågor.

 

Arbetsuppgifter:
På avdelningen arbetar vi i omvårdnadsteam bestående av sjuksköterska och undersköterskor där du som sjuksköterska är arbetsledare för ditt team. Du har helhetsansvar för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden och förväntas kunna prioritera och delegera arbetsuppgifter. Du är ytterst ansvarig för läkemedelshantering och omvårdnadsdokumentation. Vi använder Take Care som journalsystem.

 

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, heltid 38,15 timmar/vecka. Helgtjänstgöring 2 av 5 helger.

 

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som vill arbeta i en grupp där patienten alltid sätts i fokus. Vi söker en ansvarstagande person med god samarbetsförmåga. Din personliga lämplighet beaktas med emfas vid eventuell ansökan.

 

Kvalifikationer:
Du har en svensk sjuksköterskelegitimation och intresse för psykiatrisk vård. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som lösningsfokuserad, positiv, flexibel, och förmåga att prioritera bland varierande arbetsuppgifter. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav. Meriterande är att du också har goda kunskaper i engelska. Samarbetsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt är andra egenskaper som är viktiga för uppdraget. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Specialistkompetens inom psykiatrin är meriterande men inte ett krav.

Är du nyexaminerad sjuksköterska och söker tjänsten kommer du erbjudas handledning och mentor för att kunna utvecklas i din roll.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

 

Övrig information:
Vi tillämpar flertal intervjuer vid rekrytering där du som kandidat även kommer att intervjuas av blivande kollegor.

Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas.

 

Vi erbjuder bland annat:

  • Möjligheter till utveckling i din yrkesroll genom exempelvis interna och externa utbildningar.
  • Friskvårdsbidrag på 5000 kronor/år.
  • Flextid
  • Tjänstepension samt löneväxling gentemot pensionssparande
  • Introduktion som passar just dig, oavsett bakgrund eller tidigare erfarenhet

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6906
Kontakt
  • Enhetschef, Kamari Hamid, 08-12338766
  • bitr. enhetschef Richard Ovesen, 0701738737
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, vårdförbundet, 0812340492
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-14

Tillbaka till lediga jobb