Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Inflammation och Åldrande, Lung- och allergisjukdomar

Vi erbjuder
Ett spännande och utvecklande uppdrag som sektionschef för Lung- och allergisjukdomar. Det är en viktig roll för att vi ska lyckas med uppdraget att utveckla morgondagens sjukvård med patienten i fokus. Vi erbjuder högspecialiserad vård inom lungmedicin samt astma och allergi och bedriver undervisning och forskning av hög kvalitet och internationell klass i både Huddinge och Solna.

Vi erbjuder också stöd och möjlighet att utvecklas i din ledarroll i Karolinskas interna ledarskapsprogram och chefsutbildningar. Vår ambition är att lärandet ska ske på dina villkor och möta dig där du befinner dig.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
Med uppdraget som chef för enheten för högspecialiserad lungsjukvård har du ett sammanhållet ansvar för den vård som bedrivs inom verksamheten tillsammans med ansvar för integration av vård, forskning, utbildning, medarbetare och ekonomi.

Det innebär att du leder arbetet och är förstalinjechef för de läkare som är anställda på sektionen. Sektionschefen ingår i den medicinska enhetens ledningsgrupp, styrgrupp och du rapporterar till vår verksamhetschef.

Vi söker
Vi söker dig som har förmåga att engagera och skapa ett positivt arbetsklimat med delaktighet från medarbetarna. Du är en inspirerande och handlingskraftig ledare som har förmåga att se helheten och mod att agera efter din egen övertygelse. Du har lätt att samarbeta, kan föra en konstruktiv dialog för att utveckla både individ och organisation samt skapa tydlighet kring mål och strategier.

Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. Du har ett strategiskt perspektiv vad gäller enhetens utveckling, medarbetarnas utbildning och kompetensutveckling.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar; Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.

Kvalifikationer
Krav: 
-Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i Lungsjukdomar
- Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande: 
- God akademisk kompetens, gärna disputerad
- Erfarenhet av forskning
- Erfarenhet av undervisning
- Erfarenhet av kvalitetsarbete 
- Chefserfarenhet med personalansvar och budgetansvar
- Formell chefsutbildning.  

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. 

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@sll.se

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6585
Kontakt
  • Ranjh Hamed, ranjh.n.hamed@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
  • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
  • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
  • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
  • SACO, saco.karolinska@regionstockholm.se
  • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-04
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb