Södersjukhuset AB, Ortopedi, Operation

Omvårdnadsledare steg 5 till ortopedoperation!

Södersjukhuset AB Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även en av Sveriges största förlossningskliniker med omkring 6300 förlossningar senaste året. Södersjukhuset har cirka 4800 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 130 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss på Södersjukhuset är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Vår vision är att vara Sveriges ledande akutsjukhus. Läs mer om hur det är att jobba och trivas hos oss. 

Är du specialistsjuksköterska inom operationssjukvård och vill leda, utveckla och kvalitetssäkra omvårdnaden för patienterna på ortopedoperation? Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som omvårdnadsledare på en spännande och lärorik arbetsplats, där du får möjlighet att bidra med din kunskap för patientens bästa, både på ett strategiskt och operativt plan. 

Arbetsuppgifter:  
Du har ett delegerat ansvar för utvecklingen av det kliniska arbetet inom den akuta, elektiva eller hygien på ortopedoperation. Du samverkar med vårdenhetschef och interprofessionella team både inom och utom verksamhetsområdet. Det  att du har ett fördjupat ansvar att självständigt leda, samordna och utveckla vården inom ditt ansvarsområde. I daglig drift är du en förbild samt ett stöd för hela vårdteamet med fokus på kvalitet och patientflöde. Du bidrar också till introduktion, handledning samt utbildning av omvårdnadspersonal. Du ska utveckla verksamhetens riktlinjer och arbetssätt inom ditt ansvarsområde utifrån aktuell forskning och evidens samt ansvara för kontinuerlig uppdatering av riktlinjerna.   

Som omvårdnadsledare arbetar du enligt steg 5 i kompetensstegen för sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor/ barnmorskor i Region Stockholm som 80 % kliniskt verksam med eget patientansvar och 20 % med klinisk omvårdnadsutveckling i ditt ansvarsområde.

Under sommar – och julperioden utgår den administrativa tjänstgöringen.

Kvalifikationer: 
Att vara omvårdnadsledare innebär att du har reell och formell kompetens enligt steg 5 i kompetensstegen inom Region Stockholm. Formell kompetens innebär att du uppfyller någon av nedanstående: 

Legitimerad sjuksköterska med magisterexamen Specialistsjuksköterska inom operationssjukvård  

 
Samt: 

Klinisk erfarenhet inom relevant specialitet/akutsjukvård (minst 5 år) Vårdpedagogik/Handledarutbildning inom hälso- och sjukvård (7,5 högskolepoäng)

 

Välkommen med din ansökan som ska innehålla: 

Personligt brev med beskrivning hur du tänker utföra vårdområdets arbetsuppgifter samt hur det kommer att gagna patienten CV Tjänstgöringsintyg (klinisk erfarenhet) Examensbevis leg sjuksköterska/barnmorska med magister eller specialistsjuksköterska Bevis om legitimation från Socialstyrelsen Kursintyg Vårdpedagogik/handledarutbildning (7,5 hp) 

Ange i din ansökan vilket område du är mest intresserad av (akut elektiv eller hygien).

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6509
Kontakt
  • Veronica Dahlgren, 08-12361712
Facklig företrädare
  • vårdförbundet exp., 0704843310
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-22

Tillbaka till lediga jobb