Varje dag skapar Trafikförvaltningen förutsättningar för en fungerande kollektivtrafik för 1 miljon resenärer! Har du ett tekniskt intresse och erfarenhet av elsystem? Ta då chansen att bli vår nya kollega som Kravställande specialist kontaktledning.

Om tjänsten

Trafikförvaltningen är mitt uppe i flera stora utbyggnadsprojekt inom spår- och järnväg som exempelvis Tvärbanans utbyggnad till Helenelund, Spårväg Syd samt Roslagsbanan till City. Vi står dessutom inför behov att upprusta befintlig anläggning där dessa arbeten har behov av stöd från en Kravställande specialist inom kontaktledning.

Vi kan lova dig ett varierande och utvecklande arbete där den ena dagen inte är den andra lik. Din vardag varvas med alltifrån att vara på platsbesök i anläggningen till att samverka med andra aktörer såväl internt som externt. Som kravställande specialist ansvarar du för kravställning och val av olika tekniska lösningar för SL:s anläggningar för tågdrift vilket innefattar kontaktledningsanläggningar för samtliga lokalbanor i Stockholm, samt tunnelbanans strömskeneanläggning som är unik och den enda i sitt slag i landet!

 

Du får bland annat jobba med:

 

 • Kravställning genom att ta fram och uppdatera tekniska bestämmelser avseende kontaktledning och strömskena samt deltagande i projekt
 • Ansvara för att välja de tekniska lösningar som bäst lämpar sig för våra anläggningar
 • Delta i tidiga projektskeden för att granska olika projekthandlingar och godkänna/avslå begäran om avsteg från befintlig kravställning
 • Driva utredningar, analyser och utvecklingsprojekt inom ansvarsområdet
 • Delta i olika interna och externa samverkansform och stötta teknikförvaltare och projekt i olika tekniska frågor
 • Omvärldsbevakning för att hålla dig uppdaterad på ny teknik och produktutveckling inom ditt sakområde.

 

Du ingår i ett team med ungefär tio engagerade och mycket kunniga kollegor som ansvarar för kravställning, drift, underhåll och förvaltning av kraftförsörjningen till kollektivtrafiken i Stockholms län. Vi är ett prestigelöst gäng som trivs tillsammans och delar med oss av vår kunskap.

 

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som Kravställande specialist kontaktledning söker vi dig som är initiativtagande, har lätt för att samarbeta med andra samt förstår värdet i god planering. Du ser möjligheter istället för problem och med hjälp av feedback drar du lärdomar av dina erfarenheter för att vilja utvecklas i din roll.

 

Vidare har du:

 

 • flera års erfarenhet som projektör kontaktledning eller från järnvägsprojekt och/eller underhåll inom området kontaktledning
 • kunskap från regelverk och standarder inom området kontaktledning
 • erfarenhet från arbete i projektform
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

 

Det är meriterande om du även har:

 • civil- eller högskoleingenjör inom elkraft/maskin/mekanik/järnväg eller motsvarande
 • erfarenhet av kravställning av kontaktledningsanläggningar
 • erfarenhet av att självständigt ha tagit fram tekniska beskrivningar, bestämmelser eller liknande
 • erfarenhet av granskning av systemhandlingar och ritningar eller motsvarande för kontaktledningsanläggningar. 

Startdatum enligt överenskommelse.

 

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

 

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Patrik Widén, tfn 08-123 335 83. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 08-123 336 74. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan idag! Intervjuer sker efter sista ansökningsdag den 25.e september 2023. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5332
Kontakt
 • Patrik Widén, 08-12333583
 • Jannica Chinos, 08-12333674
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg , SACO, tfn08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, tfn08-12333992
Publicerat 2023-06-26
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb