Stockholms läns sjukvårdsområde, Habilitering och Hälsa

Kurator till Habiliteringscenter Sollentuna vuxna

Habiliteringscenter Sollentuna vuxna är en specialistmottagning i öppenvården som tillhör verksamheten Habilitering & Hälsa. Vi erbjuder insatser till personer över 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen, som exempelvis autismspektrumdiagnos, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Vi arbetar i specialiserade tvärprofessionella team där det förutom arbetsterapeuter ingår fysioterapeuter/sjukgymnaster, kuratorer, logopeder och psykologer.

Vårt upptagningsområde är Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Upplands Bro och Upplands Väsby. Vår mottagning ligger i Sollentuna centrum, nära till bussar och pendeltåg.

Arbetsuppgifter

Som kurator består arbetsuppgifterna av att ge samtalsstöd till personer samt deras anhöriga. I rollen ingår att ge råd och stöd om funktionsnedsättningen och konsekvenserna i vardagen. Som kurator ger man även råd och stöd gällande myndighetskontakter såsom LSS, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen med mera. Samverkan sker med socialtjänst, öppenvårdspsykiatrin, skola, daglig verksamhet, arbetsgivare med flera.

Kuratorn uppmärksammar särskilt barn som anhöriga och erbjuder barnsamtal. Insatserna planeras tillsammans med patient och nätverk efter bedömning av kuratorn kring individens sociala situation i vård och omsorgssituationen och nätverkets förutsättningar. Insatser genomförs i samarbete med övriga teammedlemmar. Arbetet kan också handla om att leda grupper och föreläsningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen samt gärna påbyggnadsutbildning, och som har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar.

Som person är du engagerad och har ett stort intresse för människans förmågor. Arbetet präglas av variation och förutsätter en förmåga att vara flexibel och initiativrik utifrån patientens fokus. Du bör ha en god samarbetsförmåga och trivas med att arbeta både självständigt och i team. Det är viktigt att du är trygg i din yrkesroll och bekväm med att möta människor i kris och sorg. För att trivas hos oss behöver du även kunna anpassa ditt arbetssätt och ha god förmåga att prioritera i ditt arbete.

Villkor

Vikariat, 100 %. 11 månader. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Frågor? Kontakta gärna:

Ann-Sofie Londér, Enhetschef, Telefon: 08-123 359 04

Gunilla Wurtzel, SSR, Telefon: 08-123 404 87, gunilla.wurtzel@sll.se

Om verksamheten

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Läs gärna vår tidning Funktion i fokus eller lyssna på vår podd Funka olika. Du kan även följa oss på Facebook eller läsa mer om oss på www.habilitering.se.

Övrigt:

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.   

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.  

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4891
Kontakt
  • Ann-Sofie Londér, 08-12335904
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel, SSR, 08-12340487
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb