Karolinska Universitetssjukhuset, Medicinsk Diagnostik Karolinska, Klinisk genetik o CMMS

Vi erbjuder
Klinisk Genetik är en medicinsk enhet som tillhör funktionen Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK). Vi arbetar med genetisk precisionsdiagnostik för sällsynta sjukdomar och leukemier där vi använder analysmetoder som ligger i utvecklingens framkant. På mottagningen träffar vi familjer med misstänkta ärftliga sjukdomar för genetisk vägledning. Vårt mål är att bidra till att fler patienter får en korrekt diagnos och uppföljning/behandling. 

Klinisk genetik är ledande inom Sverige inom klinisk genetisk diagnostik och genomik. Det finns en aktiv forskningsverksamhet i nära anslutning till kliniken, där det sker utvecklingsarbete som ofta snabbt implementeras i den kliniska verksamheten.

Utvecklingen inom området går fort och allt fler frågeställningar kräver klinisk genetisk kompetens vilket innebär att du kommer till en expanderande verksamhet. I arbetet som ST-läkarchef erbjuder vi dig en möjlighet att växa in i rollen som chef genom en aktiv handledning och deltagande i chefsutvecklingsprogram.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
ST-läkarchefen är en av två enhetschefer på sektionen för patientnära verksamhet som har ansvar för vår patientnära verksamhet som omfattar diagnostik av och genetisk vägledning för misstänkta ärftliga sjukdomar, bland annat olika syndrom, sällsynta sjukdomar, ärftlig demens och cancer. Dessutom har sektionens medarbetare ansvar för konsultverksamheten mot våra kollegor i sjukvården och medicinska bedömningarna av vår laboratoriediagnostik. 

Du kommer att leda arbetet inom din enhet i nära samarbete med din sektionschef och enhetschefen för mottagningen. Arbetet innebär också ett tätt samarbete med ST-studierektorn. Du kommer att ha fullt personalansvar för dina närmaste underställda (cirka 20 läkare under utbildning) inklusive ansvar för arbetsmiljö, rekrytering, lönesättning, medarbetarsamtal, ekonomi, miljö och kvalitetsarbete.

I tjänsten ingår kliniskt arbete där omfattning och innehåll diskuteras med din sektionschef.

Vi söker
För att leda en verksamhet i framkant behöver du förutom goda medicinska kunskaper, vara prestigelös samt ha lätt för att samarbeta med olika personalkategorier. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och professionella. 

 • Leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samt besitter förmåga att skapa engagemang och delaktighet.
 • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar.
 • Tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och konsekvenser samt anpassar dina handlingar till detta.
 • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar. 

Kvalifikationer
Krav: 

 • Svensk läkarlegitimation
 • Specialistbevis i Klinisk genetik
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska språket i tal och skrift 

Meriterande:

 • Disputation i medicinsk genetik
 • Erfarenhet av arbete med Starlims 

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@sll.se

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4885
Kontakt
 • Erik Björck, erik.bjorck@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Martin Engvall, Läkarföreningen, 08-12371473
 • Anna TIljander, Vårdförbundet, 08-12372468
 • Carola Nilsson, Vision, 08-12371466
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-26

Tillbaka till lediga jobb