Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Sydväst

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Vi söker dig som vill arbeta med psykiatrisk diagnostik på en modern klinik med höga ambitioner och vill bidra till utvecklingen av Regionens digitala utbud. Kliniken präglas av en innovativ kultur där alla medarbetare, oavsett yrkesroll, uppmuntras att komma med förslag och kreativa lösningar för att förverkliga bra idéer och utveckla vården för patienter och personal.


Internetpsykiatri: Internetpsykiatri är först i världen med att erbjuda kognitiv beteendeterapi (KBT) förmedlad över internet i sjukvården. Det är en spännande, expanderande och forskningsintensiv arbetsmiljö. Vi arbetar med strukturerad diagnostik och verksamheten har ett väl utvecklat kvalitetsarbete för styrning av interna processer samt för att säkerställa god vård och behandling. 

Du kommer att ingå i ett arbetslag där medarbetarna har hög kompetens och stort engagemang vilket bidrar till ett mycket gott arbetsklimat. Arbetsgruppen består av psykologer, sjuksköterska, medicinska sekreterare och läkare.

 

Utredningsenheten: Till Utredningsenheten kommer patienter på remiss för utredning av ett brett spektrum av psykiatriska frågeställningar. Efter utredning och diagnossättning går patienten vidare inom den vårdprocess och mottagning som bäst uppfyller patientens behov. 

 Psykiatri Sydväst går i bräschen för att utveckla nya modeller för psykiatrisk utredning som utvärderas och som på sikt ska kunna implementeras brett inom SLSO. Nu har du möjlighet att som en av de första psykologerna i regionen lära dig psykiatrisk diagnostik enligt den nya modellen, där läkare och psykologer arbetar multidisciplinärt i sammanhållna utredningar av alla vanliga frågeställningar, även inom neuropsykiatri och personlighetsproblematik. Vi som jobbar här är läkare, sjuksköterska, psykologer, kurator samt medicinska sekreterare.

 

Arbetsplatsen är belägen i Flemingsbergs centrum, mittemot Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge i lokaler med fantastisk utsikt. Vi erbjuder arbete hemifrån en del av arbetstiden.

 

Arbetsuppgifter:
Internetpsykiatri: Vi söker dig som vill arbeta med bedömning och internetbehandling.

Bedömningsuppdraget handlar om nybesök via video inför eventuell internetbehandling där psykologen gör en basutredning och tar ställning till om internetbehandling är ett hjälpsamt format. Behandlingsuppdraget består av att bedriva internetförmedlad KBT för depression, insomni, social fobi, paniksyndrom, hälsoångest och IBS. Den 9-13 veckor långa behandlingen utgörs av textmaterial och övningar som patienten gör på egen hand. Psykologens roll är att behandla och vägleda patienten genom internetbehandlingen. I arbetet ingår också deltagande i enhetens ständigt pågående utvecklingsarbete.

Utredningsenheten: Du genomför breda psykiatriska utredningar som grund för fortsatt vårdplanering. I detta ingår utredningar av utvecklingsrelaterade funktionsavvikelser samt personlighetssyndrom. I övrigt deltar du i interna möten och bidrar i utvecklingsarbete.

 

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad psykolog med KBT-inriktning. Erfarenhet av att arbeta med internetförmedlad KBT, klinisk erfarenhet av neuropsykiatriskt utredningsarbete, arbete inom psykiatri eller primärvård är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska samt datorvana. 

 

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som tycker om att arbeta strukturerat och vara del av ett kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete. Du ska ha intresse för internetförmedlad KBT och psykiatriskt utredningsarbete. Du ska vara analytisk, initiativrik och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga, är trygg i din yrkesroll och kan arbeta självständigt samt att du har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Övrig information:
Vi tillämpar löpande intervjuer. Läs gärna mer om Internetpsykiatri och 10 skäl att jobba inom Psykiatri Sydväst

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enlig ö.k
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50% på Utredningsenheten och 50% på Internetpsykiatri (tot.100%)
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4758
Kontakt
  • Nina Lind, 070-0011280
  • Psykolog Sofia Hofstedt Internetpsykiatri, 070-2776918
  • Psykolog Zaida Millache Moscoso Utredningsenheten, 072-2016447 
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet: Liisa Holtay , 08-12340484
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb