Stockholms läns sjukvårdsområde, Habilitering och Hälsa

Vill du skapa förutsättningar för barn att fungera på bästa sätt i sin vardag?

Om oss:

Habiliteringscenter Söderstaden är en specialistmottagning i öppenvården som erbjuder insatser till personer med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen, som exempelvis autismspektrumstörning, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning.  Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Verksamheten bedrivs i ett tvärprofessionellt teamarbete tillsammans med kurator, logoped, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast, specialpedagog och arbetsterapeut.

På Habiliteringscenter Söderstaden Barn arbetar drygt 40 medarbetare och vi sitter i ljusa och luftiga lokaler, nära till tvärbana, bussar och tunnelbana.  

Om tjänsten:

Vi söker nu en arbetsterapeut till team som arbetar med patienter inom rörelsenedsättning och intellektuell funktionsnedsättning eller ASD. Arbetsuppgifterna består av ett brett spektrum av arbetsterapeutiska insatser. Din roll består av att sprida kunskap till föräldrar och nätverk om stöd för att patienten ska klara sina aktiviteter i det dagliga livet. I arbetet ingår funktionsbedömningar, kartläggningar, upprättande av vårdplaner, förskrivning och uppföljning av hjälpmedel inklusive högteknologiska hjälpmedel inom området kognitivt stöd, ge råd och stöd om bostadsanpassning. Arbetet sker både individuellt mot patient/ nätverk samt i grupp.  

Om dig:  

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med kompetens inom autismspektrumtillstånd och intellektuell funktionsnedsättning samt hjälpmedel inom kognitivt stöd.

Du är en person som är initiativtagande engageras av att hitta lösningar utifrån patientens fokus. Du gillar att arbeta likväl självständigt som i team och tar eget ansvar för att planera, utveckla och driva patientarbetet framåt på ett strukturerat sätt. Arbetsuppgifterna är varierande och ställer krav på flexibilitet. Du är intresserad av att hålla i grupper och har god datorvana. Hos oss behöver du ha förmågan att kunna samarbeta och drivas av ett kollegialt lärande då du arbetar i nära samarbete med andra yrkeskategorier på din enhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Hos oss får du:

Kompetenta och trevliga kollegor i såväl den egna som andra professioner

Stöd och utbyte genom arbete i tvärprofessionella team

Yrkesmässig utveckling genom arbete i specialiserade team

God kompetensutveckling genom vår interna personalutbildning samt handledning

Flexibel arbetstid

Fri hälso- och sjukvård

Ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid

Extra ersättning vid föräldraledighet  

Anställningsform:

Heltid. Tillsvidare med tillträde augusti 2023 eller enligt överenskommelse.

 

Vill du veta mer?

Vänligen kontakta

Enhetschef Sophia Ahlin

Telefon:  08-123 352 62

Facklig representant:

Sveriges arbetsterapeuter Kersti Sköld kersti.skold@sll.se

Om verksamheten

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Övrig information

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4705
Kontakt
  • Sophia Ahlin, 08-12335262
Facklig företrädare
  • Kersti Sköld, Sveriges arbetsterapeuter, kersti.skold@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-07-10

Tillbaka till lediga jobb