Vill du göra skillnad för barn och ungdomars psykiska hälsa? Vill du arbeta kliniskt och samtidigt vara med och utveckla nya metoder och kunskap? BUP OCD och relaterade tillstånd söker nu en specialistsjuksköterska.


BUP OCD och relaterade tillstånd är en enhet inom BUP Forsknings- och utvecklingscentrum, som är en sammanhållen resurs för forskning, utveckling och utbildning inom BUP Stockholm. BUP FoU centrum är en dynamisk arbetsplats där klinisk personal och forskare arbetar nära tillsammans.

BUP OCD och relaterade tillstånd är en diagnosspecifik enhet inom sektionen BUP Forskning och utvecklingscentrum. BUP OCD bedriver barn- och ungdomspsykiatri på specialistnivå, samt bedriver forskning inom området. Vidare har vi ett utvecklings- och utbildningsuppdrag. På BUP OCD möter vi barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år och deras familjer. Målgruppen är barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik, ofta med samsjuklighet av flera diagnoser. Vi samarbetar med, och förstärker den lokala öppenvården när mer intensiv och mobil behandling behövs. Vi arbetar både i hemmiljö, i annan närmiljö och på mottagningen. Insatserna är tidsbegränsade och utgår från tydliga mål som följs upp regelbundet. Vi tar emot remisser från barnpsykiatri i Stockholm och övriga landet.

Arbetsbeskrivning

Du kommer främst att arbeta med medicinuppföljningar och telefonrådgivning, samt delta i sedvanligt barnpsykiatriskt arbete vid tillstånden OCD och relaterade tillstånd (BDD, samlarsyndrom, tics/tourette, dermatillomani och trichotillomani). I uppdraget ingår dessutom samverkan med andra mottagningar inom barn- och ungdomspsykiatri, barn- och ungdomshabilitering, skola och socialtjänst. Det tvärprofessionella samarbetet är viktigt hos oss. Arbetet kommer att vara kliniskt, men i ditt kliniska arbete bidrar du även till forskning och kommer ha nära kontakt med forskare och pågående projekt hos oss.

Kvalifikationer

Specialistsjuksköterska med KBT-kompetens är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och föräldrar från BUP eller annan vårdverksamhet eller skola. Kunskap och erfarenhet av neuropsykiatrisk problematik är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är självgående, strukturerad, flexibel och har god samarbetsförmåga. Du är trygg och stabil som person. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsmiljö där du som medarbetare kan trivas och utvecklas. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5000 kr per år).

Om oss

BUP Forsknings- och Utvecklingscentrum är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4661
Kontakt
  • Enhetschef Frida Wickberg, 08-12352211.
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ulrika Sundbye, 08-12340490.
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Tillbaka till lediga jobb