Tema Barn Astrid Lindgrens Barnsjukhus, OO Neonatalogi

Är du en specialistsjuksköterska inom intensivvård som är redo för ditt nästa steg i karriären? Vill du arbeta med utveckling av medarbetare, arbetssätt, rutiner och kvalitetsarbete i en växande verksamhet med omvårdnad i fokus? Har du dessutom ett intresse för och erfarenhet av intensivvård? Då ska du söka till oss på Neonatologi på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna!

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att:

 • Leda och fördela arbetet som första linjens chef för medarbetare som arbetar med hela neonatalvårdsuppdraget.
 • Ingå i ett sammansvetsat och kompetent gäng med ett arbete som inkluderar långvariga relationer samt livsuppehållande vård.
 • Upp till 5000kr i friskvårdsbidrag, alternativt friskvårdstimmar med 3500kr i friskvårdsbidrag. Tillgång till våra fina personalgym i Huddinge och Solna.

Självklart får du också ta del av samtliga generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder!

Om tjänsten

Omvårdnadsledning Neonatologi i Solna behöver tillskott av en ny kollega.

Förutom slutenvårdsplatser bedriver vi neonatalhemsjukvård, öppenvårdsmottagning och Neonatalt transportteam ANTS. Slutenvården är uppdelad på neonatal intensivvård och neonatalvårdsavdelningar. Verksamheten bedrivs på våra enheter Danderyd, Huddinge och Solna och har cirka 400 medarbetare. Vår vårdfilosofi är familjecentrerad vård och Karolinska NIDCAP Training Center finns hos oss. 

I rollen som omvårdnadschef (OVC) ansvarar du för det värde som levereras för patienter som vårdas på den aktuella vårdytan. Patienterna ingår i det högspecialiserade uppdraget som Karolinska har, med full intensivvård och vård av kirurgiska patienter. Varför vi gärna ser att du har ett intresse och erfarenhet av arbete inom intensivvård. Du har ett sammanhållet ansvar för integration av vård vad gäller utfall, kvalitet, produktion och FoU samt resursförbrukningar inom vårdytan. 

Du kommer att ingå i verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med omvårdnadschefer från samtliga enheter. Lokalt delar du uppdraget med tre andra OVC- kollegor där ni tillsammans med sektionschefen utgör en lokal ledningsgrupp. Ni kommer löpande arbeta med att utveckla och förbättra arbetssätten samt rutinerna för verksamhetens patientgrupper. Du behöver därför vara en god teamspelare som gillar att leda tillsammans med andra.

I rollen ingår även ett ansvar för budget och verksamhetsplan samt ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Vidare har du ett särskilt ansvar för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och forskning. För omvårdnadsutveckling finns även en omvårdnadsansvarig på verksamhetsnivå som du kommer ha ett nära samarbete med. Du rapporterar till Verksamhetschef för omvårdnad neonatologi

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • Leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samt skapar engagemang och delaktighet.
 • Arbetar bra med andra människor. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv samt skiljer på de personliga och professionella samt anpassar dig till situationen.
 • Förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser. Arbetar tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

Kvalifikationer

Krav:

 • Du är specialistutbildad sjuksköterska inom intensivvård alternativt Barnmorska

Meriterande:

 • Du har tidigare erfarenhet av intensivvård
 • Erfarenhet av ledarskap och/eller personalansvar
 • Magisterexamen och tidigare erfarenhet av forskning

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se .

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

CV, Personligt brev (frivilligt), yrkeslegitimation och bevis om specialistkompetens. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4437
Kontakt
 • Jessica Schiött, 070-1684646
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, Anne Danielsson, 08-51775163
 • Kommunal Carina Lenngren , 070-1684052
 • Läkarföreningen, Yvonne Dellmark , 073-6681740
 • Vision - Kristina Nilsson, 072-4654855
 • SACO - Pasi Nyberg , 072-5808684
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-10

Tillbaka till lediga jobb