Vi söker dig som är dubbelspecialist i intermedicin och lungmedicin eller enbart lungmedicin som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla det lungmedicinska området. Vi på lungsektionen ser fram emot att få välkomna en ny medarbetare! Välkommen att skicka in en ansökan och berätta mer om dig själv! 

 

Vårt anställningserbjudande 

Lungsektionen är en integrerad del av verksamhetsområde Internmedicin och Infektion och består av en vårdavdelning med 12 vårdplatser samt mottagning inkl konsultverksamhet omfattande ca 2400 besök/kontakter per år.

Vi utreder och behandlar patienter med sjukdomar i pleura, KOL/astma, interstitiella lungsjukdomar, och respiratorisk insufficiens där vi ansvarar för hela vårdkedjan från utredning, initiering av behandling inklusive syrgas och NIV. Patienter som är inlagda på sjukhuset och som är i behov av fortsatt inneliggande utredning för misstänkt lungcancer omhändertas oftast av oss, men poliklinisk utredning ingår inte i vårt uppdrag. Inom verksamheten utförs sedvanliga pleurala ingrepp och bronkoskopier men även thorakoskopier och EBUS. Sammanfattningsvis har lungverksamheten på Danderyds Sjukhus en bred profil och är växande.

Vi söker dig som är specialist i lungmedicin och som har erfarenhet av självständigt arbete inom specialiteten. Du bör ha intresse av undervisning av läkarstudenter och att handleda våra ST-läkare samt ett engagemang och vilja att bedriva utvecklingsarbete. 

Deltagande i jourtjänstgöring ingår.

 

Kvalifikationer 

Specialistkompetens i internmedicin och lungmedicin eller enbart lungmedicin. Bred internmedicinsk erfarenhet är meriterande.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som samarbetar bra med andra människor, är lyhörd och flexibel. Du hittar lösningar på situationer som uppstår och har en god kommunikativ förmåga. Vidare har du det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

LUS-information

Vid rekrytering av specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare genomförs alltid en sakkunnigprövning vilket är en förutsättning för att erhålla specialisttjänst på Danderyds sjukhus.

För att din ansökan ska beaktas behöver följande dokument bifogas: 

  • Legitimationsbevis läkare
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
  • Ev publikationsförteckning

Vi ser helst att du scannar in ovan angivna handlingar och bifogar ansökan.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3687
Kontakt
  • Lena Hellström, Sektionschef , 08-12357714
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, Anette Hein, 08-12357501
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb