Serviceförvaltningen, Upphandling, Övergripande material och tjänster

Vill du vara med och utveckla kategoristyrt inköp i hela Region Stockholm och tillsammans med oss bidra till att Region Stockholm blir "Sveriges bästa offentliga inköpsorganisation? Trivs Du med stort eget ansvar, flexibilitet och med möjligheter till utveckling? Inspireras du av möjligheten att göra goda affärer och skapa värde för skattepengarna? Om svaret är Ja – då ska du arbeta hos oss!

Om oss

Region Stockholm är en verksamhet i ständig rörelse med ett livsviktigt uppdrag. Varje dag, dygnet runt ansvarar Region Stockholm för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, och regional utveckling i Stockholms län. Region Stockholm har också i uppdrag att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i länet.

Serviceförvaltningen är ett gemensamt servicecenter inom Region Stockholm. Vi bidrar till bättre service för regionens invånare genom att modernisera stödverksamheter som underlättar och frigör tid och resurser för våra kollegor i kärnverksamheten. Med hög kvalitet, kostnadsmedvetenhet och effektivitet utför vi tjänsterna och hos oss på upphandlingsavdelningen samlas kompetens och erfarenhet inom området inköp, upphandlingar och avtal samt sist men inte minst kategoristyrning, som håller på att införas inom hela regionen.

Med en omsättning på ca 100 miljarder och drygt 45 000 medarbetare är Region Stockholm en av de största ekonomiska aktörerna i Sverige. Att arbeta här kännetecknas av stora affärer, stort ansvar och stora utvecklingsmöjligheter. På Serviceförvaltningens upphandlingsavdelning är vi i ca 60 medarbetare och nu utvecklar vi verksamheten för att kunna hantera alla spännande uppdrag.

Mer information om inköp och upphandlingsverksamheten i Region Stockholm hittar du på: http//www.regionstockholm.se/upphandling

Om tjänsten

Vi har sedan tidigare arbetat kategoribaserat inom flera områden och gläds åt att kategoristyrt inköp nu införs i stor skala inom hela regionen. Regionfullmäktige har godkänt en successiv plan för införandet och vi har påbörjat kategorier inom HR, konsulttjänster, FM-tjänster, IT, kommunikation och resor. Vi följer det nationella kategoriträd som Sveriges alla regioner har utarbetat tillsammans. Vi söker nu dig som vill jobba hos oss som kategoriledare. 

Som kategoriledare arbetar du på uppdrag av kategoriansvariga inom olika nämnder och bolag och leder tvärfunktionella kategoriteam baserat på regionens kategoristyrningsprocess. Du ansvarar för att sätta upp mål, följa upp och rapportera resultat och driva processer framåt. Du kommer att arbeta med omfattande analyser och benchmarking samt leda arbetet med att ta fram och följa upp mål, strategier och planer för valda kategorier. I ditt uppdrag kan ingå att leda fler kategorier.

Då arbetssättet är tvärfunktionellt krävs mycket god samverkan med intressenter inom Region Stockholms förvaltningar och bolag och du har ett särskilt nära samarbete med avdelningen för strategiskt inköp inom regionledningskontoret och med kollegor inom serviceförvaltningens upphandlingsavdelning. Du stöttar och coachar verksamheterna i kategoristyrningsmetodik och arbetar aktivt med förändringsledning. Det innebär ett strategiskt arbete, att tillsammans med ditt team, inte bara följa upp att beslutade inköpsmål realiseras utan att förbättra kategorin som helhet.

Genom deltagande i regionens kategoriledarforum kan du utbyta erfarenheter med kategoriledare från andra avdelningar, få en gemensam kompetensutveckling och hjälpas åt att vidareutveckla processer och verktyg.

Du blir engagerad i att utveckla arbetssättet och skapa bästa värde inom olika inköpskategorier, samt bidra till att avdelningen kontinuerligt utvecklas.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi, inköp eller logistik, eller annan för rollen relevant utbildning. Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet inom inköp och upphandling, varav minst två års erfarenhet av kategoriledning eller av process och projektledning av större karaktär.

Att du har goda förmåga att utifrån data och insikter från olika delar av verksamheten kunna analysera, konkretisera, sammanfatta och visualisera omfattande information på ett förståeligt sätt för andra. Systemvana och mycket goda kunskaper i Excel och Power Point ser vi som en självklarhet.

Det är meriterande med erfarenhet av och/eller utbildning inom offentlig upphandling och upphandlingslagstiftning (främst LOU/LUF), köprätt, avtalsrätt och förvaltningsrätt, process- och projektledning. Vidare är det meriterande om du har arbetat med målstyrt arbetssätt och att leverera resultat. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av förändringsledning och att leda team och workshops med digitala verktyg på distans.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytisk, lösningsfokuserad och pragmatiskt i ditt tankesätt, samtidigt som du är reflekterande och ställer frågor för att säkra ett välgrundat underlag. Du är affärsmässig, ansvarstagande och har driv i ditt arbete samt en naturlig fallenhet för att samordna och få intressenter att arbeta mot samma mål.

Du är strategisk och har en förmåga att se i ett helhetsperspektiv. Du är strukturerad i ditt arbetssätt med god planering och resultatorientering. Du har lätt för att kommunicera och har en fallenhet för att presentera information och idéer såväl muntligt som skriftligt. Du har en förmåga att förklara det du vill förmedla för olika målgrupper och ur olika perspektiv.

Med en mycket god samarbetsförmåga skapar du också bra relationer. Du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, gillar ordning och reda samt värdesätter att arbeta med andra människor för att nå gemensam framgång. Du leder och samordnar gruppen och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet.

Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper samt att du kan efterleva Region Stockholms värderingar: Öppenhet, Kompetens, Pålitlighet, Samverkan

Ansökan

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. Inom ramen för rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt att du utför tester.  Det sker digitalt och länken skickas till dig och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt då urvalet och intervjuer kommer att ske fortlöpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3170
Kontakt
  • Shahin Aghai, 072-4673775
Facklig företrädare
  • Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280
Publicerat 2023-03-29
Sista ansökningsdag 2023-04-12

Tillbaka till lediga jobb