Vill du vara del i en verksamhet som gör skillnad för barn och ungdomar? BUP Kungsholmen söker en utvecklingsintresserad överläkare.

BUP Kungsholmen är en öppenvårdsmottagning som bedriver modern barn- och ungdomspsykiatri på specialistnivå. Vi ansvarar för att bedöma och behandla psykiatriska problem hos barn och ungdomar, 0-18 år, boende primärt i stadsdelarna Kungsholmen, Norrmalm och Östermalm.

Det är stor variation i psykiatrisk problematik och funktionsnivå hos patienterna. Vi arbetar enligt en modell för stegvis vård för att kunna erbjuda våra patienter rätt vård på rätt nivå utifrån BUPs processkartor och Socialstyrelsens riktlinjer. Med hjälp av modellen håller vi en jämn och hög nivå på våra insatser och frigör resurser till de mest vårdbehövande patienterna.

På BUP Kungsholmen befinner du dig i ett sammanhang med bred och specialiserad kompetens. Vi är en personalgrupp på cirka 35 anställda bestående av psykologer, kuratorer, läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut och administratörer. På mottagningen har vi tydliga arbetssätt och rutiner för hur vi utför vårt arbete och ett bra administrativt stöd.

Arbetsbeskrivning

BUP Kungsholmen söker nu en överläkare för barn- och ungdomspsykiatriskt öppenvårdsarbete i enlighet med BUPs processkartor och riktlinjer. Arbetet är mångsidigt och innefattar inledande, akuta och fördjupade bedömningar, neuropsykiatriska utredningar, läkemedelsbehandling och vårdplanering. Om du även vill ha ett utökat ansvar och uppdrag för utveckling och arbetssätt på mottagningen i samverkan med mottagningens ledningsgrupp är det välkommet.

Arbetet sker i team med övrig behandlande personal och inom den medicinska gruppen där överläkare, ST-läkare, randande läkare och sjuksköterskor ingår. Den medicinska gruppen har egna möten med möjlighet till avstämning och dela ny information inom kunskapsområdet och genomgång av arbetssätt.

Som överläkare/specialistläkare förväntas du bidra aktivt på behandlingskonferens och i vårdplanering för våra patienter. Du har goda kunskaper om barn- och ungdomspsykiatriskt arbete som du delar med dig av till övriga på mottagningen. En sjuksköterska ska vara inkopplad tillsammans med läkare i alla kontakter där det finns pågående medicinering och vid den medicinska ronden som ska införas finns utrymme att diskutera tillsammans. I arbetsuppgifterna ingår även klinisk handledning av ST-läkare samt randande läkare.

Kvalifikationer

Läkarlegitimation och specialistkompetens i barn- och ungdomspsykiatri, psykiatri eller barnmedicin är ett krav. Handledarutbildning och erfarenhet av att undervisa och handleda är meriterande.

Personliga egenskaper

Du tar initiativ, är lojal och har ledaregenskaper. För att lyckas i rollen behöver du ha en god samarbetsförmåga.  Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5000 kr per år).

Anställningsform   

Tillsvidare, heltid. Provanställning på 6 månader kan komma att bli aktuellt. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan  

Välkommen med din ansökan senast den 25 mars 2023. Vi kallar till intervju löpande under ansökningstiden.  

Om oss

BUP Kungsholmen är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde som är en vårdgivare inom Stockholms läns landsting. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2521
Kontakt
  • Enhetschef Karin Rådberg Lundvall, karin.radberg-lundvall@sll.se.
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen Amanda Aldervall, 070–3239230.
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-25

Tillbaka till lediga jobb