Funktion Perioperativ medicin och intensivvård, ME Intensivvård och Thoraxoperation

Nu söker vi dig som är undersköterska med specialistutbildning inom intensivvård, anestesi och operation och vill arbeta som undersköterska med specialistuppdrag. En tjänst för dig som vill driva projekt, utveckla samt förbättra vården för intensivvårdspatienter och närstående på CIVA och NIVA, PMI på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. 

Vi erbjuder

En arbetsplats med delaktigt och närvarande ledarskap – hos oss blir du en del av ett inkluderande och omtänksamt team Stöd från utbildningsledare, omvårdnadsansvarig sjuksköterska och mentor i din roll som undersköterska med specialistuppdrag Personlig introduktion anpassad efter dina individuella kunskaper och behov Tydliga utvecklingsmöjligheter, som synliggörs med hjälp av vår kompetensstege Möjlighet att få jobba med högkvalitativ och innovativ vård i framkant.

Självklart får du också ta del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten 

Intensivvården på Karolinska Universitetssjukhuset är unik i sitt slag – här vårdas patienter som drabbats av skador eller tillstånd som inte kan behandlas på någon annan intensivvårdsavdelning i Stockholm. Sektion Intensivvård i Solna består av två vårdgolv – Centralintensivvårdsavdelningen (CIVA) och Neurointensivvårdsavdelningen (NIVA). Vi vårdar främst patienter med traumatiska skador, sepsis och mjukdelsinfektioner. Vi är även ett av Sveriges få centra för skador i hjärnan och ryggmärg där vi vårdar patienter med akuta tillstånd i centrala nervsystem, neurotrauma och bakteriell meningit. Tryckkammarbehandling för intensivvårdspatienter och post-IVA mottagning tillhör verksamheten.

Vi söker två undersköterskor med specialistuppdrag inom aktuella områden:

 • Hud och sår
 • Närståendemottagare

I tjänsten som undersköterska med specialistuppdrag ansvarar du för att driva och samordna utvecklingsarbete för omvårdnad inom aktuellt område specifikt riktat mot intensivvårdpatienter som vårdas på CIVA och NIVA samt dess närstående. Du förväntas samverka, driva projekt och stötta dina kollegor för att nå en ökad kompetens och förbättra det personcentrerade omhändertagande av intensivvårdspatienter och närstående.

Detta utifrån de sex kärnkompetenserna: Evidensbaserad vård, personcentrerad vård, samverkan i team, förbättringskunskap för kvalitetsutveckling, säker vård och informatik

Vi söker

Vi söker dig som är undersköterska och vill driva projekt och förbättringsarbete med patienten och närstående i centrum, som arbetar strukturerat och är trygg i dig själv. Du är en person som tar ansvar för ditt arbete, finner dig i en föränderlig vardag och klarar av att bibehålla ett gott humör vid press och motgångar. Du verkar som en förebild för kollegor, genom ditt förhållningssätt skapar, inspirerar och bidrar du till engagemang samt delaktighet hos kollegor. Vi söker dig som arbetar på ett föredömligt sätt, som verka för en god arbetsmoral samt för en god arbetsmiljö utifrån Karolinskas värderingar Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.

Ring gärna till Madeleine af Klint 08-12374848 eller Therese Brinck på 08-123 735 92 för att höra mer om hur det är att jobba hos oss.

Kvalifikationer

Krav:

 • Utbildad undersköterska i form av gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram 3 år (2 500 poäng), Vård- och omsorgsprogrammet, Komvux, tre terminer (minimum 1 350 poäng) alternativt annan likvärdig undersköterskeutbildning.Vid annan likvärdig utbildning inom kommunal vuxenutbildning eller äldre utbildningar till undersköterska görs en individuell bedömning.
 • Specialistundersköterskeutbildning inom intensivvård, anestesi och operation eller akutsjukvård.
 • Klinisk erfarenhet inom specialitet (minst 5 år).
 • Handledarutbildning inom VO-College Stockholmsregionen eller likvärdigt.

Meriterande: 

 • Klinisk erfarenhet inom specialitet med tidigare ansvar för definierat omvårdnadsuppdrag.

Om rekryteringsprocessen

Din ansökan ska innehålla nedanstående för att vara komplett:   

 • Personligt brev  
 • CV
 • Betyg
 • Bevis om specialistkompetens
 • Utbildningsbevis

Om du har tekniska problem med att skicka in dina betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning så vill vi att du först fullföljer din ansökan i rekryteringsverktyget. Därefter är du välkommen att skicka dina betyg via e-post till rekrytering.karolinska@regionstockholm.se. Glöm inte att skriva ditt för och efternamn samt referensnumret på den tjänst som du sökt. Sedan kommer du att få hjälp med att lägga in betygen i din ansökan. Notera att du behöver skicka in dina betyg till mailadressen innan sista ansökningsdag. Inkommer dina betyg efter sista ansökningsdag så kommer vi inte kunna lägga in dina betyg i din ansökan och därmed kommer din ansökan att bedömas som ofullständig.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2513
Kontakt
 • Therese Brinck, 08-12373592
 • Madeleine af Klint, 08-12374848
Facklig företrädare
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb