Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Inflammation och Åldrande

Är du legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av kirurgisk omvårdnad och trivs med nattjänstgöring? Nu finns chansen att vara med och utveckla vår verksamhet som blir en unik multidisciplinär avdelning med både kirurgi och medicin i framkant! Välkommen med din ansökan - tillsammans är vi Karolinska!

Vi erbjuder

 • Chansen att få vara med från start i utvecklingen av en ny verksamhet inom avancerad IBD och tarmsvikt, svåra tillstånd som ofta behöver både gastroenterologisk och kirurgisk omvårdnad.
 • Högspecialiserad vård där vi är ensamutövare inom regionen när det kommer till vissa gastroenterologiska och kirurgiska diagnoser och behandlingar.
 • Ett evidensbaserat vårdarbete där vi arbetar med enhanced-recovery after surgery (ERAS) vårdprogram som syftar till att uppehålla kvaliteten på vården för patienten genom hela vårdkedjan.
 • Ett multidisciplinärt teamarbete där allas kompetens tas till vara för att erbjuda bästa tänkbara vård. Här får du chansen att arbeta med bland annat hälsoprofessioner och stomiterapeuter. 
 • En individanpassad och strukturerad introduktion med täta avstämningar.
 • Upp till 5000 kr i friskvårdsbidrag, alternativt friskvårdstimme med 3500 kr i friskvårdsbidrag.
 • Fram till den 30 april finns möjlighet till "sign-on-bonus" om max 20 000 kr. Lär mer om villkoren här. 

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Sedan flera år tillbaka är Karolinska en av få kliniker i landet som har erfarenhet av avancerad farmakologisk behandling för tarmsvikt. Nu ska vi utveckla även den kirurgiska delen. Vi siktar mot en gastrovård i världsklass där en god omvårdnad genomsyrar allt det vi gör i mötet med patienten. Nu behöver vi dig med kompetens inom kirurgisk omvårdnad – allra helst inom gastroenterologi!

Vi blir en multidisciplinär arbetsplats med både kirurgiska och medicinska patienter (akut och elektiv vård) där du som sjuksköterska får möjlighet att arbeta och utvecklas inom både kirurgisk och medicinsk omvårdnad. Detta innebär starten för IBD och tarmkirurgi inom Karolinska, vilket gör oss till en av få vårdgivare i landet som erbjuder denna vård. Detta möjliggör att du kan följa patienten genom hela vårdförloppet. Det finns även möjlighet att lära sig assistera vid sigmoskopier där du får en djupare förståelse för patientens sjukdomsbild. Här vårdas patienter med bland annat dränage, centrala infarter, stomier och EDA.

Här finns en unik möjlighet att vara en del i utvecklingen av vår högspecialiserade vård när vi nu utvidgar avdelningen till att, utöver gastromedicin, även innefatta gastrokirurgi. Lärande är kärnan i vårt gemensamma vårdarbete där ronden blir en central del för alla i teamet. Du blir en del av en stabil arbetsgrupp med lång erfarenhet och med mycket kunskap om gastro. Avdelningen samarbetar med andra ledande centra i Sverige och även internationellt.

”Karolinska ger dig möjligheten att utveckla framtidens hälso- och sjukvård i en spännande miljö där forskning och teknologi spelar stor roll.”

Frågor och svar från en kollega:

Vad är det bästa med ditt jobb? 

"Dem fina samtalen jag får ha med patienterna."

På vilka sätt utmanas du i ditt jobb?

"Olika patientgrupper vilket innebär att vi får ny kunskap inom personalgruppen. Akuta situationer som visar att vi är en kunnig grupp som hjälps åt när sådana händelser väl sker."

Vad är speciellt med att jobba hos just er?

"Fina kollegor som ger gott stöd när det behövs."

 

Vi söker

 • Är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sina rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
 • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska.

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta inom gastroenterologi.
 • Vana av akutsjukvård.
 • Tidigare arbetat med kirurgisk omvårdnad.
 • Erfarenhet av att ha drivit utveckling av olika omvårdnadsområden. 

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2414
Kontakt
 • Elinor Widstrand, 072-5955846
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-27
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Tillbaka till lediga jobb