Stockholms läns sjukvårdsområde, Geriatrik, Sabbatsbergsgeriatriken

Underläkarchef Sabbatsbergsgeriatriken

 

Vi söker dig som är intresserad av och vill utveckla ditt ledarskap!

Vår klinik

Sabbatsbergsgeriatriken är en akutgeriatrisk klinik i Stockholms innerstad. Vi har intag av patienter dygnet runt direkt från hemmet, akutmottagning eller akutsjukhusens akutmottagningar. Vi har även öppenvårdsuppdrag med Kognitiv mottagning, osteoporosmottagning och Förstärkt utskrivning med möjlighet att följa upp patienter i hemmet efter ett vårdtillfälle.

Dina arbetsuppgifter.

Du kommer vara chef med personalansvar för vikarierande underläkare och som chef verka för klinikens övergripande mål och strategier.

Du ansvarar för rekrytering och individuell utveckling. Du har därmed det övergripande ansvaret för samordning av klinikens handledning och utbildning av underläkare, planerar för mottagande vid nyanställning och ger kontinuerlig återkoppling samt har årliga medarbetarsamtal. Planerings- och samordningsansvar för randande ST läkare ingår också i uppdraget.

Tillsammans med läkarchef, din närmaste chef, samverkar du kring klinikens strategiska underläkarförsörjning och lönesättning samt har fortlöpande avstämning av bemanning tillsammans med schemaansvarig läkare. Du kommer vara delaktig i avvikelsehanteringssystemet samt arbeta med utveckling av arbetssätt och rutiner med fokus på underläkargruppen.

Dina formella kompetenser:

Du är specialist inom geriatrik eller är i senare del av din ST. Om du har farenhet från utvecklings- och ledningsarbete är det meriterande men vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt intresse för ledarskap.

Dina färdigheter och förmågor:

Vi söker dig som är initiativtagande, energisk och flexibel i en tid av ständiga förändringar och utmaningar inom hälso- och sjukvården.

I din chefsroll är det viktigt med förmåga att skapa goda relationer, kommunicera väl, vara stöttande och medverka till ett gott samarbete på olika nivåer.

 Ditt arbetssätt är tydligt och strukturerat med helhetssyn på verksamheten.

Anställning:

Du är tillsvidareanställd i din grundprofession. Ditt chefsuppdrag är tidsbegränsat enligt överenskommelse. Arbetet motsvarar heltid med fördelning ca 50% administrativt chefsuppdrag och 50% klinisk tjänstgöring. Jourtjänstgöring ingår.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2339
Kontakt
  • Malin Engström, 08-12338095
Facklig företrädare
  • Sara Günther, Läkarföreningen, 073-6618833
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb