Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen, Avd 16 S:t Göran

Avdelning 16 är en allmänpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning som tillhör kliniken Psykiatri Nordväst. Avdelningens huvudinriktning är depression, ångest och personlighetssyndrom men vi vårdar patienter med även andra psykiatriska svårigheter. Vi har 16 vårdplatser och tar emot patienter i åldrarna 18 till 65 år. På avdelningen arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, kurator och arbetsterapeut. Avdelningen är belägen på S:t Görans sjukhusområde med närhet till goda kommunikationer.

Vår avdelning är i ständig utveckling och vi lägger stort fokus på arbetsmiljö och patientsäkerhet. Vi erbjuder handledning och arbetar strukturerat med grupputveckling för att samarbete och kommunikation ska fungera. Feedback och spegling är en viktig del av vårt teamarbete. Anna Björkdahls Bergenmodell och 9D-triangeln utgör grunden för vårt arbetssätt där bemötande och lågaffektiva strategier ger god beredskap i akuta situationer.

Vi arbetar för tydlig struktur och dagliga rutiner för att skapa trygghet för alla i det dagliga arbetet. Kompetensutveckling är en del av verksamheten och olika utbildningar erbjuds löpande under terminerna.

Avdelningen arbetar med Patientforum där patienternas synpunkter på vården tas tillvara varje vecka. Många av våra förbättringar grundar sig i idéer och synpunkter från våra patienter.  Lugna Rummet infördes år 2016 och har blivit en självklar del för patienternas behov av ångesthantering och sömnprevention. Vi arbetar enligt modellen Ett samtal om dagen. I början av år 2023 kommer metoden självvald inläggning (SI) startas upp på avdelningen. Patientens delaktighet i sin vård är en viktig del av vårt arbetssätt.

Vi har olika arbetsgrupper som ansvarar för utvecklingsarbetet på avdelningen, exempelvis patientsäkerhet och närståendemedverkan. Våra avdelningsmöten är ett forum för medarbetarna att framföra synpunkter och påverka utvecklingsfrågor.

 

Arbetsuppgifter:

På avdelningen arbetar vi i omvårdnadsteam bestående av sjuksköterskor och skötare/undersköterskor där du som sjuksköterska är arbetsledare för ditt team. Du har helhetsansvar för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden och förväntas kunna prioritera och delegera arbetsuppgifter. Du är ytterst ansvarig för läkemedelshantering och omvårdnadsdokumentation.

Vi använder Take Care som journalsystem.

 

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Heltid eller deltid. Nattjänstgöring.

 

Kvalifikationer:

 Du har svensk sjuksköterskelegitimation och intresse för psykiatrisk vård. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav, meriterande är att du också har goda kunskaper i engelska. God samarbetsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt är andra egenskaper som är viktiga för uppdraget.

Specialistkompetens inom psykiatri är meriterande men inte ett krav. Du är välkommen att ansöka oavsett om du har tidigare erfarenhet som sjuksköterska eller är nyexaminerad sjuksköterska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

tillförordnad enhetschef Nathali Eriksson Petrovic, 08-123 573 91
biträdande enhetschef Frida Lindblom, 08-123 421 71
Det finns även möjlighet att prata med någon av våra sjuksköterskor om du har ytterligare frågor om avdelningen och tjänsten.

 

Övrig information:

Vi kan komma att tillämpa flera intervjuer vid rekrytering där du som kandidat även kommer att intervjuas av blivande kollegor.

Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

 

Vi erbjuder bland annat:

  • Flextid.
  • Fri sjukvård i öppenvård.
  • Friskvårdsbidrag på 5000 kronor/år och friskvårdstimme.
  • Kvarstannande bonus – efter ett års anställning tillkommer årligen en tidbank på 40 timmar som kan tas ut i ledighet, pengar eller extra pensionsavsättning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2280
Kontakt
  • tf. enhetschef, Nathali Eriksson Petrovic, 08-12357391
  • bitr. enhetschef Frida Lindblom, 08-12342171
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, vårdförbundet, 0812340492
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb