Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska, ME Klinisk farmakologi

Nu tar vi över läkemedelssupporten i egen regi! Är du farmaceut och vill vara med att starta en ny verksamhet på ett av världens främsta universitetssjukhus? Då tycker vi att du borde läsa vidare!

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig:

 • Att vara med att utforma en ny verksamhet som ska arbeta för en kvalitativ, robust och patientsäker läkemedelsförsörjning.
 • Du kommer att arbeta med inriktning mot sjukhusets teman eller funktioner och få möjlighet att utveckla din kompetens inom läkemedelsförsörjning och läkemedelsanvändning genom ett nära samarbete med vårdenhetsfarmaceuter, läkemedelsansvariga sjuksköterskor/läkare, samt med farmaceuter inom Farmaci och läkemedelsförsörjning.
 • Du kommer också få möjlighet att delta på möten kring läkemedelsförsörjning med sjukhusapoteksfunktionen inom Region Stockholm.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder.

Om tjänsten

Som farmaceut på Läkemedelssupporten är du kontaktperson för ett antal vårdenheter och ansvarar för beställning, uppackning och hållbarhetsbevakning av läkemedel i läkemedelsförråden. Du håller i avstämningsmöten med läkemedelsansvarig sjuksköterska/läkare. Du tar fram och reviderar bassortiment i läkemedelsautomater, läkemedelsförråd på hylla och i vätskevagnar. Du bevakar förbrukningsmönster, terapiändringar, upphandlade läkemedel och periodens vara. Du ser verksamhetens behov och vet vilka läkemedel som är särskilt kritiska. Du bevakar och stöttar verksamheten vid restsituationer, indragningar och vid behov av licensläkemedel. 

Arbetsuppgifterna kommer att utvecklas med tiden och kan bland annat komma att innefatta omfördelning av läkemedel på sjukhuset och beredskapslagerhantering. Utifrån tidigare erfarenhet och kompetens kan ytterligare uppdrag bli aktuella. Du kommer att arbeta sjukhusövergripande men ha din huvudplacering antingen i Huddinge eller i Solna.

Vi söker

Vi söker dig som är relationsskapande och intresserad av att arbeta i sjukhusmiljö. Du drivs av att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och har en god samarbetsförmåga. Personligt ledarskap är en självklarhet för dig och du trivs lika bra med att arbeta självständigt som i grupp. Du är noggrann, ansvarskännande och duktig på att själv strukturera upp ditt arbete. Vi värdesätter att du är driven och engagerad och vill vara delaktig i att utveckla vår verksamhet!

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad receptarie eller apotekare

Meriterande:

 • Tidigare arbete inom sjukhusfarmaciområdet
 • Goda kunskaper i MS Office, Visma proceedo, Omnicell och Clockwork.
 • Erfarenhet av databasarbete
 • God kommunikationsförmåga i svenska, i tal och skrift

Stor vikt kommer läggas vid erfarenhet och personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 15
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2277
Kontakt
 • Marja-Liisa Dahl, marja-liisa.dahl@regionstockholm.se
 • Carina Ringbom, 073-7460989
Facklig företrädare
 • Sofia Nordenmalm, 073-9651199
 • Sveriges farmaceuter, Ks.region.stockholm@sverigesfarmaceuter.se
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb