Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen, Avd 16 S:t Göran

Avdelning 16 är en allmänpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning som tillhör kliniken Psykiatri Nordväst. Avdelningens huvudinriktning är depression, ångest och personlighetssyndrom men vi vårdar patienter med även andra psykiatriska svårigheter. Vi har 16 vårdplatser och tar emot patienter som är 18 till 65 år. På avdelningen arbetar skötare/undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, kurator och arbetsterapeut. Avdelningen är belägen på S:t Görans sjukhusområde med närhet till goda kommunikationer.

Vår avdelning är i ständig utveckling och vi lägger stort fokus på arbetsmiljö och patientsäkerhet. Vi erbjuder handledning och arbetar strukturerat med grupputveckling för att samarbete och kommunikation ska fungera. Feedback och spegling är en viktig del av vårt teamarbete. Anna Björkdahls Bergenmodell och 9D-triangeln utgör grunden för vårt arbetssätt där bemötande och lågaffektiva strategier ger god beredskap i akuta situationer. Vi arbetar för tydlig struktur och rutiner för att skapa trygghet för alla i det dagliga arbetet.

Avdelningen arbetar med Patientforum där patienternas synpunkter på vården tas tillvara varje vecka. Många av våra förbättringar grundar sig i idéer och synpunkter från våra patienter.  Lugna Rummet infördes år 2016 och har blivit en självklar del i patienternas behov av ångesthantering och sömnprevention. Vi arbetar enligt modellen Ett samtal om dagen och under år 2023 kommer metoden självvald inläggning (SI) startas upp på avdelningen. Patientens delaktighet i sin vård är en viktig del av vårt arbetssätt

Vi har olika arbetsgrupper som ansvarar för utvecklingsarbetet på avdelningen, exempelvis patientsäkerhet och närståendemedverkan. Våra avdelningsmöten är ett forum för medarbetarna att framföra synpunkter och påverka utvecklingsfrågor.

 

Arbetsuppgifter:

På avdelningen arbetar vi i omvårdnadsteam bestående av skötare/undersköterskor och arbetsledande sjuksköterska. Som skötare/undersköterska är ditt huvudfokus den psykiatriska omvårdnaden. I det ingår bland annat att skapa trygghet för patienten, stötta i rutiner och verka kring patientens individuella mål. Arbetet innefattar också viss somatisk omvårdnad.

Vi använder Take Care som journalsystem.

 

Anställningsform:

Vikariat: Vi söker sommarvikarier under perioden juni-augusti. Nattjänstgöring. Heltid 32 timmar/vecka. Helgtjänstgöring 2 av 5 helger.

Timanställning: Timanställning utefter behov. Vi ser gärna att du är flexibel. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer:
Undersköterskeutbildning är meriterande men inte ett krav. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som lösningsfokuserad, positiv, flexibel och förmåga att prioritera bland varierande arbetsuppgifter. Goda kunskaper, lägst C1, i svenska i både tal och skrift är ett krav. Samarbetsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt är andra egenskaper som är viktiga för uppdraget. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tidigare erfarenhet av arbete med psykiatrisk vård eller beroende är meriterande.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
tillförordnad enhetschef Nathali Eriksson Petrovic, 08-123 573 91
biträdande enhetschef Frida Lindblom, 08-123 421 71.

 

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-02-28
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2271
Kontakt
  • tf enhetschef, Nathali Eriksson Petrovic, 08-12357391
  • bitr. enhetschef Frida Lindblom, 08-12342171
Facklig företrädare
  • Arnstein Mogstad, kommunal, 0812340466
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb