Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Inflammation och Åldrande

Är du disputerad specialist inom endokrinologi och diabetes och har teoretisk kompetens och klinisk erfarenhet av våra tre kärnområden: andrologi, sexualmedicin och transmedicin? Då kan det vara dig vi söker till Mottagning ANOVA, Karolinska Universitetssjukhuset.

Vi erbjuder

en möjlighet att vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av ANOVAs kärnområden andrologi, sexualmedicin och transmedicin. ANOVA är en tvärvetenskaplig och multidisciplinär enhet med övergripande syfte att förebygga sexuell och reproduktiv ohälsa och sexuellt våld samt att utreda och behandla könsdysfori genom högkvalitativ diagnostik, behandling, forskning, utveckling och undervisning.

Vi har regionalt ansvar för utredning och behandling av könsdysfori, manlig infertilitet, manlig sexuell dysfunktion och dysfunktionell sexualitet. Vi har också ett nationellt uppdrag för att försöka minska sexuellt våld genom att driva hjälptelefonen PrevenTell.

Utöver detta bedrivs ett omfattande forsknings- och utvecklingsarbete. Vi har ett nära samarbete med urologer och kirurger inom patientområdet.

Vid vår enhet samarbetar endokrinologer, urologer, psykiatriker, laboratoriespecialister, psykologer, psykoterapeuter, sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, kuratorer, övrig sjukvårdspersonal och administratörer för bästa utredning.

Här kan du läsa mer om oss på ANOVA

Om tjänsten

Tjänstgöringen innefattar mottagningsarbete med medicinsk öppenvård på Norra Stationsgatan 69, nära Nya Karolinska Sjukhuset.

Inom ramen för denna tjänst ingår ansvar för den medicinska hårborttagningen och för att all dokumentation för medicinska flöden vid den somatiska sidan av verksamheten är uppdaterad och implementerad. Ett särskilt ansvar för att stimulera och utveckla den somatiska forskningen vid ANOVA och handledning av ST-läkare och specialister samt undervisning av läkarkandidater ingår i tjänsten.

Vi söker dig som:

har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar.

arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vi är en multidisciplinär enhet och söker därför någon som är van att arbeta i team och multidisciplinärt.

kommunicerar på ett tydligt sätt. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för berörda parter samt påminner och följer upp.

fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter och visar omdöme under tidspress.

planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

Det är också viktigt är att du är intresserad och har erfarenhet av utbildning både på grundnivå och på mer avancerad nivå. Forskning inom något av våra kärnområden är viktigt.

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad läkare med specialistbevis i endokrinologi och diabetes.
  • Gedigen erfarenhet av arbete inom andrologi, sexualmedicin, transmedicin

För överläkarbefattning krävs minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.


Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2165
Kontakt
  • Katarina Görts Öberg, 08-51773200
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-01
Sista ansökningsdag 2023-04-04

Tillbaka till lediga jobb