Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska, ME Radiofarmaci

Välkommen till oss på Radiofarmaci!

Vi erbjuder

Vi söker nu en nyfiken och lösningsorienterad person med intresse för teknik som vill bli en del av Radiofarmaciverksamheten! Vi har en omfattande produktion och beredning av radioaktivt märkta sterila läkemedel för användning inom klinisk patientdiagnostik (PET och SPECT) och ett flertal forskningsområden.

Radiofarmaciverksamheten består av en blandning av personer som tillsammans arbetar med tillverkning, beredning, kvalitetskontroll, kvalitetssäkring (QA) och service av utrustning. Sammanlagt är vi drygt 30 medarbetare. Ta chansen att bli en del av en unik verksamhet med stora möjligheter att utvecklas!

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder.

Om tjänsten

Verksamheten finns på Nya Karolinska Solna (NKS) och arbetet utförs i ett av Europas största och mest avancerade radiofarmacilaboratorier. Förutom två cyklotroner och 12 utrustningar för läkemedelssyntes finns här en mängd utrustningar som på olika sätt används vid tillverkning och kvalitetskontroll av våra produkter. Serviceavtal i olika omfattning finns för de flesta utrustningar men på grund av snabba processer och korta ledtider behöver vi på egen hand kunna avhjälpa fel snabbt och effektivt samt ha en flexibilitet i det förebyggande underhållet. 

Du kommer att ingå i Produktionssektionen som är den del av verksamheten som ansvarar för de dagliga leveranserna av radiofarmaka till våra kunder i Region Stockholm. Huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar förebyggande och avhjälpande underhåll av utrustning. Arbete med produktion av radiofarmaka kan komma att bli aktuellt. I tjänsten ingår att arbeta med framtagning av rutiner samt vara delaktig i felsökning och utredningsärenden. Arbetet sker enligt god tillverkningssed (GMP) och det ställs höga krav på dokumentation av utfört arbete.

Då efterfrågan på våra radiofarmaka är stor på morgonen startar arbetsdagen tidigt. Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Tar ansvar för din uppgift och själv strukturerar ditt angreppssätt samt driver processer vidare.
 • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar. 
 • Är lugn och kontrollerad i stressade- eller pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker.
 • Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Vi ser gärna att du har ett genuint intresse för teknik och utrustning, är nyfiken och tycker om att veta hur saker fungerar i grunden. Vidare ser vi det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar, Medmänsklighet, Helhetssyn och vår vision Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Vid rekryteringen kommer vi lägga vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Utbildad högskole- eller civilingenjör inom relevant område, till exempel kemiteknik, medicinsk teknik. Alternativt yrkesutbildning inom relevant område såsom drift- och underhållsingenjör eller annat område arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.

Meriterande:

 • Arbete inom radiokemi och/eller radiofarmakaproduktion
 • Erfarenhet av service och underhåll av utrustning 
 • Erfarenhet av att läsa och tolka elscheman
 • Arbete i GMP-reglerad verksamhet
 • Arbete med eller i nära anslutning till aseptisk läkemedelstillverkning
 • Arbete/kompetens inom IT/data

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1992
Kontakt
 • Hanna Elgstrand, hanna.elgstrand@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Naturvetarna , naturvetarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-02-24
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb