Tobiasregistret AB

Vill du arbeta i en verksamhet med ett meningsfullt och spännande uppdrag som verkligen gör skillnad för många människor? Är du en serviceinriktad och strukturerad person som tycker om att ta ansvar och arbeta med omväxlande arbetsuppgifter? Då kanske vi har jobbet till dig!

Om oss

Tobiasregistret är det svenska registret för givare av blodstamceller och grundades år 1992. Tobiasregistret matchar svårt sjuka patienter i behov av en blodstamscelltransplantation med lämpliga givare i Sverige eller utomlands. Registret består av frivilliga donatorer, samt den nationella biobanken för navelsträngsblod.

Varje år görs flera tusen sökningar efter passande givare i Tobiasregistret. Motsvarande register finns på många andra håll i världen, med vilka vi samarbetar. Sammanlagt är mer än 36 miljoner personer registrerade som potentiella stamcellsdonatorer. Registret utför nationella uppdrag och drivs som ett helägt bolag av Region Stockholm.

Om tjänsten

Som Internationell koordinator kommer du tillsammans med övriga kollegor att handlägga alla förekommande administrativa uppgifter som innefattas i processen med rekrytering av donatorer, hantering av beställningar vid val av donator för transplantationspatienter samt koordinering vid donation av blodstamceller.

Du har kontakt med presumtiva donatorer samt berörda vård- och blodcentraler i samband med förberedelse av donationer. I din roll ligger att informera donatorer som fått en match om vad detta innebär. Du dokumenterar arbetet med donationsverksamhet i IT-system.  I arbetsuppgifterna ingår också att tillsammans med övriga koordinatorer arbeta med Tobiasregistrets servicefunktion (telefon, mail mm). Arbetet som koordinator innebär även att du aktivt deltar i verksamhetens utveckling.

Hos oss blir du en del av en härlig grupp koordinatorer som tillsammans arbetar mot gemensamma mål med huvudsyfte att möjliggöra att fler svårt sjuka patienter kan hitta en passande stamcellsdonator.

Beredskapstjänstgöring förekommer.

Vem är du?

Vi söker dig som är proaktiv och gillar ett högt tempo. Du är engagerad, självgående och drivande med förmåga att se helheten. Vidare har du lätt att kommunicera, har ett positivt synsätt och en förståelse för verksamhetens behov.  Den komplexa miljön med många olika arbetsuppgifter som på olika sätt påverkar varandra gör att du behöver kunna tänka gränsöverskridande för att skapa dig en helhetsbild. Att ta egna initiativ och stort ansvar är naturligt för dig. Du ska vara strukturerad och metodisk. 

Då arbetsplatsen är en mindre organisation krävs god samarbetsförmåga och förmåga att snabbt anpassa sig till nya uppkomna situationer. Arbetet är omväxlande så du behöver ha god förmåga att planera och prioritera. Du har kapacitet att ha flera parallella processer i gång samtidigt och har lätt för att skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

För att lyckas i rollen har du:

  • Medicinsk utbildning motsvarande sjuksköterska eller undersköterska med flera års erfarenhet av arbete inom sjukvård
  • God dator och telefonvana samt god erfarenhet av arbete i Officepaketet samt andra IT-system och minst ett års dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete
  • Mycket god kommunikativ förmåga, goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift
  • Ditt arbete skall präglas av noggrannhet och ansvarskänsla

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete inom donationsverksamhet
  • Erfarenhet av att arbeta i offentlig verksamhet och/eller politiskt styrd organisation
  • Ytterligare språkkunskaper
  • Erfarenhet av att ha arbetat med internationella kontakter

 

Vi erbjuder

Vi söker nu två Internationella koordinatorer till Tobiasregistret.

I rollen som Internationell koordinator erbjuds du ett omväxlande och ansvarsfullt arbete i en liten organisation med ett viktigt samhällsuppdrag. I din roll kommer du ha nytta av och kunna vidareutveckla din erfarenhet och kunskap om administration, service, koordinering och kommunikation. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. Vi månar om våra anställdas hälsa och har därför ett generöst friskvårdsbidrag. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Läs mer om oss på Tobiasregistret.se och se även gärna våra sociala medier @tobiasregistret. 

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. Intervjuer kommer ske löpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mårten Holmqvist,
marten.holmqvist@regionstockholm.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100% 39,5 tim/v
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1895
Kontakt
  • Mårten Holmqvist, Tel:070-0011510
Publicerat 2023-02-24
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb