Sjukhusövergripande chefsjuksköterska (CNO) till Danderyds sjukhus

Nu stärker vi omvårdnadskunskapen i sjukhusets ledningsgrupp. Målbilden är att göra omvårdnaden på Danderyds sjukhus till en ännu mer attraktiv, spännande och lockande verksamhet där patienten och hela sjukvårdsteamet står i centrum för vår utveckling.

Vill du vara med och bidra på denna resa?

Verksamheten befinner sig i en stark utvecklingsfas med stort omvårdnadsfokus. På sjukhuset finns en vårdchefs-/vårdenhetschefsgrupp där alla verksamhetsområden är representerade och där man samverkar kring förändringsledning, hjälps åt i kapacitetsfrågor och gemensamt utvecklar förutsättningar och arbetssätt för första linjens ledarskap och omvårdnadsteamen.

Danderyds sjukhus är ett akutsjukhus med ett stort antal specialistområden. Detta skapar en gynnsam miljö för medicinsk kompetensutveckling av och karriärmöjligheter för bland annat sjuksköterskor. 

 

Vårt anställningserbjudande:

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med fantastiska chefskollegor och medarbetare och stora möjligheter att vara med och forma utvecklingen av omvårdnadsarbetet på Danderyds sjukhus. Uppdraget har ett särskilt fokus riktat mot att göra arbetet inom all slutenvård attraktivt och långsiktigt hållbart.

Sjukhusets chefsjuksköterska är direkt underställd VD och medlem av både sjukhusets ledningsgrupp och stabsledning.

Till uppdraget hör att:

 • I sjukhusledningen företräda och driva sjukhusets frågor inom
  • omvårdnad på operativ och strategisk nivå
  • vårdkvalitet med patienten i centrum
  • FoUU med särskilt fokus på kompetensutveckling och evidensbaserad omvårdnad och medicinsk vård
 • Tillsammans med vårdchefsgruppen driva arbetet vidare med att utveckla effektiva arbetssätt inom omvårdsprofessionerna
 • Tillsammans med HR facilitera:
  • verksamheternas systematiska arbetsmiljöarbete med fokus på kopplingen mellan arbetssätt och arbetsbelastning för omvårdnadspersonalen
  • vidareutveckla kompetens- och karriärstegar för omvårdnadsprofessionerna
 • utgöra ett horisontellt operativt ledarskap för sjukhusets omvårdnadskapacitet och förmåga med fokus på i 24/7 vården
 • Externt företräda och samverka med andra sjukhus chefsjuksköterskor (eller motsvarande) inom Region Stockholm, nationellt och internationellt

Som chef och ledare kommer din ledarförmåga att utvecklas. Här får du det stöd du behöver i ditt chefsuppdrag att vara just ledare. Du kommer att arbeta nära VD och dina chefskollegor i en dynamisk sjukhusledning med högt i tak, helhetstänk och ett målinriktat fokus.

 

Kvalifikationer:

Du är en dokumenterat framgångsrik chef och ledare, van att leda genom chefer och väl insatt i det systematiska kvalitets- och arbetsmiljöarbetet. Du har också stor erfarenhet av förändringsledning med fokus på kulturförändring och utveckling av kapacitet, kvalité och förmåga. Du är väl insatt i frågor som hållbara omvårdnadsteam och arbetsscheman.

Din grundprofession är legitimerad sjuksköterska.

Vetenskaplig utbildning är meriterande liksom erfarenhet av liknande uppdrag.

 

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är visionär, nytänkande, handlingskraftig, erfaren och inspirerande ledare. Du förväntas vara ett föredöme genom att vara synlig och närvarande i verksamheten, kommunicera på ett rakt, ärligt och tydligt sätt och bemöta medmänniskor med genuin omtanke och respekt.

Med mod och integritet tar du ansvar i både med och motgång. Som person är du förändrings- och framtidsorienterad. Du är konkret och tydlig med strategisk höjd och har lätt för att fatta beslut i komplexa situationer. Vi söker en person som har hög integritet och är lojal med organisationen och de beslut som fattas.

 

Anställningsform:

Tillsvidareanställning i din grundprofession kombinerat med chefsförordnande.
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 21 mars.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

På Danderyds Sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1840
Kontakt
 • Christophe Pedroletti, VD, 08-12355200
 • Terese Andersson, HR-chef, 08-12358255
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, 08-12357070
Publicerat 2023-02-21
Sista ansökningsdag 2023-03-21

Tillbaka till lediga jobb