Välkommen till Enheten för Arbetsterapi och Paramedicin på Södertälje sjukhus. Här arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer, logopeder, en friskvårskonsult och en psykolog, som alla bidrar till att skapa de bästa förutsättningarna för våra patienter att tillfriskna. Här gör du med din expertis skillnad för patienten. Vår Forsknings- och utvecklingsgrupp stimulerar till utvecklings- och förbättringsarbeten, till god studenthandledning och till en välmående arbetsplats. Vi handleder studenter och ser det som en viktig del av vårt yrkesutövande, då våra studenter är våra framtida kollegor.

Arbetsterapeut på Södertälje sjukhus:  

Som arbetsterapeut hos oss ingår du i en liten grupp arbetsterapeuter varav några arbetar i öppenvård och flera inom slutenvård. Vi jobbar nära varandra och hjälps åt över avdelningar, som en del i vårt dagliga arbete. Den aktuella tjänsten som du söker och där din basplacering kommer att vara, ligger inom geriatrisk slutenvård där vi arbetar med patienter med kognitiv sjukdom, patienter med multisjukdom samt patienter som behöver rehabilitering efter olika sjukdomstillstånd eller skador. 

Du tar ansvar för och utför utifrån planering de arbetsterapeutiska insatserna på våra olika geriatriska avdelningar. Dina arbetsuppgifter består i att kartlägga patienters aktivitetsförmåga och boende, att utföra ADL-bedömningar och ADL-träningar, bedöma behov av och prova ut hjälpmedel, samt vid behov göra hembesök. I dina arbetsuppgifter ingår förstås samarbetet med patienten, kontakter med patientens anhöriga/närstående, samarbete med avdelningens professioner samt vårt utskrivningsteam och med primärvårdsrehab eller annan del i rehabiliteringskedjan.

Då arbetsuppgifterna kan variera inom och mellan arbetsdagarna och till viss del mellan avdelningarna ställer det krav på dig att du besitter flexibilitet och förmåga att prioritera.

Dina personliga egenskaper:  

Som person trivs du med att arbeta både självständigt och i team. Du har god samarbetsförmåga och sätter precis som vi alltid gör, patientens bästa i fokus. Du är social, engagerad och lyhörd och tycker att det är roligt och utmanande att få arbeta på flera av avdelningarna på sjukhuset. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Dina kvalifikationer:  

Du är legitimerad Arbetsterapeut. Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet.

Anställningsform:  

Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställnings förmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. 

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

 

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV. 

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1100
Kontakt
  • Maria Svanborg, 08-12324687
Publicerat 2023-05-01
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb