Astrid Lindgrens barnsjukhus

Nu söker vi dig som vill leda och utveckla en unik öppenvårdsmottagning!  

Vi erbjuder

Specialistmottagningen barn och unga i Liljeholmen har ett vårduppdrag som täcker patientens behov av specialiserad och högspecialiserad öppenvård mellan sjukhus och BUMM. Mottagningen har ett flertal unika vårduppdrag i regionen, såsom bedömning av avvikande skallform hos spädbarn, uppföljning av ammande barn till mödrar som medicinerar med vissa läkemedel, barn och unga med familjär hyperkolesterolemi samt barn och unga med svårbehandlad fetma (Rikscentrum för barnobesitas). Andra patientgrupper är barn och ungdomar med svåra allergier och astma eller kronisk buksmärta. Mottagningen arbetar i multiprofessionella team där psykolog, dietist, fysioterapeut och arbetsterapeut ingår, förutom undersköterska, sjuksköterska och läkare. Vi försöker ta ett helhetsansvar för patienten, vilket skapar trygghet för barn och unga med många vårdkontakter under uppväxten. 

Vi har också ett utbildningsuppdrag för studenter samt läkare och sjuksköterskor under vidareutbildning. Mottagningen tillhör Astrid Lindgrens barnsjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart ta del av de förmåner som vi erbjuder. Läs mer här.

Om tjänsten

Som chef har du ansvar för kvalitetsutfall för vården inom verksamheten, personalansvar samt ansvar för produktion och budget. 

Som chef och ledare förväntas du skapa förutsättningar för alla yrkesgrupper att arbeta tvärprofessionellt i team med ett multidisciplinärt omhändertagande av våra patienter. Du ska driva utvecklingsarbetet med att förbättra vård, arbetsmiljö och patientsäkerhet på mottagningen. Du förväntas ha ett gott och nära samarbete med övriga sektioner på Astrid Lindgrens barnsjukhus och andra vårdgivare i regionen.

I ditt uppdrag ingår att vara närmaste chef för läkarna, sjuksköterskorna och undersköterskorna (en personalgrupp på cirka 12 personer). Du ansvarar för deras strategiska kompetensutveckling, samt för att utveckla en hållbar och god arbetsmiljö. I uppdraget ingår också att aktivt stödja och utveckla utbildning och forskning.

Du rapporterar till verksamhetschef för Medicinsk enhet eller Omvårdnadsområde Högspecialiserad barnmedicin 2, beroende på grundprofession, och ingår i dess ledningsgrupp.

Viss klinisk tjänstgöring ingår i tjänsten. Möjlighet finns att kombinera tjänsten med att utföra egen forskning eller utvecklingsarbete.

Vi söker

Vi söker en ledare för Specialistmottagningen Barn och unga i Liljeholmen som kan skapa engagemang och delaktighet i teamen för att effektivt nå gemensamma mål. Du kan både lyssna in och förmedla information tydligt och rakt. Du är ansvarstagande med helhetssyn och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du tycker om att utveckla verksamheten och har god förmåga till samarbete. Du visar dina medarbetare personlig omtanke och kan inspirera dem att utvecklas i sina olika yrkesroller. Du har ett uttalat patientfokus. 

Kvalifikationer
Krav: 

 • Grundprofession inom vården med erfarenhet av arbete inom specialiserad vård
 • Tidigare chef- och/eller ledarerfarenhet
 • Intresse för ledarskap, FoUU-frågor, utvecklings- och patientsäkerhetsarbete

Meriterande:

 • Erfarenhet av att arbeta med vård av barn och unga
 • Erfarenhet av personcentrerad vård och av att arbeta i multiprofessionella team kring patienten
 • Egen forskning och/eller utvecklingsarbete

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

För att erhålla grundtjänst som specialistläkare/BÖL/ÖL krävs sakkunnigbedömning i en senare process.

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkesexamen
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens 
- Bevis om medicine doktorsexamen 
- Bevis om docentur 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/287
Kontakt
 • Fredrika Gauffin, 072-5991058
Facklig företrädare
 • Saco, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet, vardforbundetsolna.karolinska@
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-01-16
Sista ansökningsdag 2023-02-19

Tillbaka till lediga jobb