N461 ME Högspecialiserad barnortopedi, barnmedicin

Vi söker biträdande överläkare till Neuropediatriska enheten vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Välkommen med din ansökan!

Om oss

Astrid Lindgrens Barnsjukhus är en del av Karolinska Universitetssjukhuset och leder tillsammans med Karolinska Institutet den medicinska utvecklingen i Sverige. 

Vid kliniken bedrivs högspecialiserad och specialiserad neuropediatrisk vård och vår ambition är att vara nationellt och internationellt ledande inom våra medicinska områden och att utveckla den medicinska vården. Verksamheten sker både i Solna och i Huddinge.  

Om tjänsten

Vi arbetar i högspecialiserade och multiprofessionella team och vi söker nu biträdande överläkare till våra högspecialiserade team inom epilepsi, ketogenkost samt akutneurologi. I tjänsterna ingår att vara verksam inom teamen och att delta i utvecklingen av verksamheten. Möjlighet till forskning finns och uppmuntras.  

Utöver delaktighet i något av teamen ovan får du hos oss möjlighet att ägna dig åt ett brett spektrum av barnneurologiska tillstånd inom såväl öppen- som slutenvård. Du deltar även i konsultverksamhet gentemot Habilitering & Hälsa vilket ingår i klinikens uppgifter, liksom undervisning och jourtjänstgöring.  

Kvalifikationer 

Krav:

  • Legitimerad läkare med specialistbevis inom pediatrik med grenspecialisering i barn och ungdomsneurologi med habilitering. 

Meriterande:

  • Erfarenhet av forskning, undervisning och utbildning.
  • Dokumenterad erfarenhet och tjänstgöring inom något av ovanstående specialområden.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/10154
Kontakt
  • Sofia Ygberg, 08-12371473
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
Publicerat 2023-01-03
Sista ansökningsdag 2023-01-26

Tillbaka till lediga jobb