Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Kunskapsutveckling , Systemanalys och kvalitetsuppföljning

Vill du ha en central roll i att analysera Region Stockholms sjukvård och därmed bidra i det viktiga arbetet för jämlik hälsa och god vård?

Vi söker dig, vår nya analytiker som vill möjliggöra för oss att växa och lyckas i vårt gemensamma uppdrag med analys och kvalitetsuppföljning av regionens hälso- och sjukvård.

Om tjänsten

Som erfaren analytiker kommer du att projektleda och genomföra analys- och uppföljningsarbeten där sakkunniga inom olika områden engageras. Du har egna ansvarsområden där du är analysstöd i en process eller leder framtagande av nya analyser/uppföljningar men bidrar även i analysarbeten inom andra ansvarsområden på enheten. Du deltar i utveckling av både analysmetoder och -produkter för att säkerställa att det vi tar fram stärker regionens uppföljning av hälso- och sjukvården och i slutändan kommer till nytta för regionens invånare.

Vår enhet har ett brett uppdrag inom analys och kvalitetsuppföljning av regionens hälso- och sjukvård. Vi ansvarar för övergripande analyser av hälso- och sjukvårdsystemet, analyser av invånares vårdbehov samt patienters tillgång till vård och upplevelse av vården. Därtill bidrar vi till kunskapsstyrningen genom uppföljning och analys samt ansvarar tillsammans med andra regioner och myndigheter för att utveckla det nationella systemet för kvalitetsregister.

Vem är du?

Som person är du driven, arbetar självständigt, strukturerat och levererar i tid. Du trivs med att arbeta omväxlande; ibland utefter givna strukturer och ramar och ibland med att själv vara med och utveckla leveranser och arbetssätt. Du är en positiv och inspirerande kollega som är nyfiken att lära av andra och gärna delar med dig av dina kunskaper. Arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, vilket ställer höga krav på att du har god förmåga att kommunicera, samarbeta och skapa goda relationer. 

För att passa för tjänsten har du dessutom:

 • En för tjänsten relevant akademisk examen med inriktning mot samhällsvetenskap, teknik/data, civilingenjör, statistik eller liknande. 
 • Minst fem års erfarenhet av att självständigt leda komplexa analysuppdrag och/eller utredningar.
 • Dokumenterad projektledarerfarenhet.
 • God vana av att presentera analyser och uppföljningar pedagogiskt och för olika målgrupper.
 • Mycket god kunskap i Excel och stor vana av att använda BI-verktyg. Du har med fördel även erfarenhet av att själv bygga analyser i BI-verktyg.
 • Erfarenhet av både kvantitativa och kvalitativa metoder för uppföljning och analys.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har arbetat inom hälso- och sjukvårdssektorn samt har kännedom om region Stockholms vårdstruktur.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Vi har flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter i fina lokaler på Lindhagensgatan 98. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt, intervjuer kan ske löpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Enhetschef Sofia Kax: sofia.kax@regionstockholm.se.

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för Region Stockholms omställningsarbete.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3273
Kontakt
 • Sofia Kax, Enhetschef, sofia.kax@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
 • Anne-Lie Vestlund, Vision, 070-7375715
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Annie Velander, Vårdförbundet, 08-12314329
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb