Internmedicin

Vill du leda en av Sveriges största medicinska kliniker? Internmedicin på Södersjukhuset består av 500 anställda, sex vårdavdelningar, medicinmottagning, endoskopiskt centrum och en dagvårdsenhet. Nu söker vi en chef till sektion Akut Internmedicin med både slutenvård och en konsultverksamhet. På vår slutenvårdsavdelning har vi nyligen byggt 14 moderna AVA-platser, 4 övervakningsplatser och 4 IMA-platser. Till hösten välkomnar vi våra första IMA-patienter och vi behöver din expertis och erfarenhet för att leda oss framåt! 

Arbetsbeskrivning

Du erbjuds en dynamisk arbetsmiljö där du tar ansvar för personal, budget och verksamhet. Inom sektion Akut internmedicin strävar vi ständigt efter att utveckla vår verksamhet för att på bästa sätt möta framtidens utmaningar inom hälso- och sjukvård. Genom att kontinuerligt förbättra våra processer och implementera ny forskning arbetar vi för att skapa en trygg och effektiv vårdmiljö. Vår målsättning är att stärka patientens välbefinnande och säkerställa en vård av högsta kvalitet!

Som sektionschef för Akut internmedicin rapporterar du till verksamhetsområdeschefen på Internmedicin och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Till stöd i ditt arbete har du controller, HR-partner, verksamhetsutvecklare och administratör. Tillsammans med övriga chefskollegor kommer du driva frågor rörande strategisk kompetensförsörjning och arbetets organisering. Ytterligare en viktig samarbetspartner är medicinskt ansvarig läkare, som tillsammans med dig arbetar för att säkerställa en god vård av hög kvalitet, patientsäkerhet och utveckling inom respektive specialitet och diagnosområde.

Det finns stora möjligheter till att utvecklas i din yrkesroll genom utbildning samt kliniska studier och forskning, verksamhetens FoU-grupp är KI-ansluten.

I uppdraget ingår klinisk tjänstgöring med omfattning enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som överläkare, biträdande överläkare eller specialistläkare beroende på kompetens. Tidsbegränsat chefsförordnande om tre år med möjlighet till omförordnande. 

Kvalifikationer

Du är en självklar ledare och ser ett utvecklat ledarskap och medarbetarskap som självklara framgångsfaktorer för att nå resultat och skapa mervärde för våra patienter. Du motiveras av förändringsarbete, ser till helheten och agerar långsiktigt. För dig är dialog, delaktighet och transparens en förutsättning för ett väl fungerande samarbete. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera, är lyhörd och ställer höga men realistiska krav i strävan efter resultat. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kompetenskrav

 • Specialistläkare inom internmedicin eller någon av närliggande medicinska specialiteter. 

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete på IMA
 • Tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap. Erfarenhet av att ha drivit utvecklingsarbete med goda resultat för patient, personal och verksamhet.
 • Forskningserfarenhet
 • Chefsutbildning/ledarskapsutbildning såväl som forskarutbildning och projektledarutbildning 

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

 • Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
 • Ett generöst friskvårdsbidrag
 • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
 • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningsperioden. 

Information till dig som söker tjänst som specialistläkare, så kallad LUS-tjänst

Vi ber dig bifoga följande bestyrkta handlingar i din ansökan:

 • Meritförteckning för läkare (blankett hittar du här under "Meritförteckning för specialistläkartjänster")
 • Examensbevis
 • Legitimationsbevis för läkare från Socialstyrelsen 
 • Bevis på specialistkompetens från socialstyrelsen 
 • Eventuellt publikationsförteckning

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3169
Kontakt
 • Mihaela Romanitan, verksamhetsområdeschef, 08-12361370
Facklig företrädare
 • Nina Nirvén, SACO, 08-12363085
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb