Vill du vara med och utveckla framtidens kollektivtrafik? Har du intresse för driftövervakning, rotorsaksanalyser, effektiva arbetssätt och förändringsarbete?

I sådana fall, kom och var med oss på vår spännande resa som precis ska börja. Vi står just nu i startgroparna för en ordentlig modernisering och upprustning av vår trafikkritiska driftövervakning av SLs kraftförsörjning och anläggning!

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Trafikförvaltningens teknikavdelning befinner sig i en utvecklingsfas och behöver växa för att klara framtida utmaningar. Under kommande åtta år ska trafikförvaltningen ta emot ca 30 procent mer anläggning och fordon bara i tunnelbanan, men även övrig anläggning kommer att växa. Och för att möta behoven bildar vi nu sektionen Styr och övervakning vars primära fokus blir att säkerställa en effektiv och tillgänglig infrastrukturanläggning.

Du erbjuds en dynamisk roll med högt – positivt tempo och med många utmaningar på vår Teknikavdelning som tillsammans förvaltar och investerar i våra anläggningar, fordon och övriga delar i vårt trafiksystem.


Sektionen är indelad i 4 grupper;

 • - Styrsystem och Tillgångsförvaltning som jobbar med utveckling och förvaltning av trafikförvaltningens SCADA och asset management system.
 • - Driftledning som består av två operativa team som jobbar 24/7/365 med eldriftledning och bandriftledning.
 • - Driftplanering och Analys vars ansvar är arbetssätt, mottagning av ny anläggning, samordning av spårtid, rotorsaksanalyser och samordnar Teknikavdelningens arbete kring dataanalys.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en dynamisk miljö i händelsernas centrum. Driftingenjörens spelplan ligger i gränslandet mellan vår operativa driftövervakning, våra underhållsentreprenörer och övriga funktioner på trafikförvaltningen såsom vår stora projektavdelning, vår komplexa IT miljö, samt vår viktiga teknik och affärsförvalting.

Om rollen

I rollen som samordnande driftingenjör ansvarar du tillsammans med övriga i gruppen för processer och rutiner kopplade till teknikområdena bana, signal, tele, fastighet för bandriftledningen och spårtidssamordning.

Några exempel på arbetsuppgifter inom driftingenjörsområdet:

 • Du kommer att ansvara för driftanalys och rotorsaksanalys inom dina områden för att driva arbetet kring iso55000 framåt vid störningar eller problem och är sammankallande i forum för erfarenhetsåterföring.
 • Du kommer att vara delaktig i avtalsuppföljning och analys tillsammans med ansvariga förvaltare inom respektive teknikområde. I din roll representerar du även sektionen vid projektöverlämningar som kravställare och mottagare.
 • Testning av förändringar i styrsystemet utifrån användarperspektivet.
 • Ansvara för spårtidsplanering och tillhörande arbetssätt ingår i ditt uppdrag.

Du kommer vara en del av ett nyfiket team med 10 personer där olika perspektiv hjälper oss att utveckla vår verksamhet.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

För att trivas i rollen är du en person med starkt driv som ser lösningar framför problem, du motiveras av att arbeta systematiskt och långsiktigt där du med din positiva inställning gör stor skillnad för den operativa driften och vår utveckling enligt ISO55000.

Som person är du strukturerad och noggrann, bra på att planera och prioritera, agerar affärsmässigt gentemot alla kontaktytor samt är en skicklig kommunikatör som väljer vägar som skapar samverkan.  Du har förmågan att utifrån ett strategiskt perspektiv omvandla verksamhetsbehov till krav med syfte att förbättra och effektivisera IT-stöd, verksamheten och våra arbetssätt.

Krav:

 • Ett par års erfarenhet av samverkan och koordinering med olika interna och externa aktörer, optimera processer och dokumentation

Meriterande:

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning relevanta teknikslag och/eller driftövervakning/driftplanering
 • Erfarenhet av driftövervakning och driftplanering
 • Kravställning och test

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Eva Arvidsson Ekman, tfn 0709609454. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn 0707863222.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 17 maj. Vi ser fram emot din ansökan! 

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

Nyckelord: samordnare, samverkan, drift

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2901
Kontakt
 • Charlotte Sujeebun Olofsson, 0707863222
 • Eva Arvidsson Ekman , 0709609454
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-17

Tillbaka till lediga jobb