Vill du vara med och förenkla resandet för boende och besökare i Stockholm? Just nu pågår en av de största satsningarna någonsin på att bygga ut och modernisera vår kollektivtrafik. Låter det spännande? – Sök då tjänsten som Projekteringsledare där du får jobba i våra infrastrukturprojekt kopplat till tunnelbanan!

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm. Läs mer om våra projekt här.

Om rollen

Vi söker nu tre projekteringsledare till vår sektion Tunnelbana inom avdelningen Investeringsprojekt. Vi behöver stärka upp inom våra projekt kopplat till signal samt bygg & anläggning.

I rollen som projekteringsledare leder du beställarens arbete med projekteringsuppdrag, i vissa fall redan från tidiga skeden och vidare avseende kravställning, framtagning av systemhandling, processen avseende bygghandlingsskede, arbete under genomförandeskedet till överlämning av relationshandlingar.  Vidare stödjer du projektledaren inom projekteringsområdet och leder projekteringsarbetet och dess organisation inom projektet.

Du kommer att hantera stora mängder systemtekniska gränssnitt, beroenden till privata och offentliga parter, avtalsrelaterade frågor, samt organisatoriska gränssnitt inom och utanför trafikförvaltningen. I rollen ingår också att stötta i strategiska frågor, med ett perspektiv på tidiga faser. Du får även möjlighet att bidra till strategisk utveckling av arbetsmetodik på avdelningen. 

Några exempel på arbetsuppgifter:

 • Planera, leda, följa upp, styra och samordna projekteringsarbetet
 • Styra projekteringsarbetet genom ATR-planering (Arbete Tid Resurs)
 • Ansvarig att återkoppla besked gentemot projektörer
 • Stödja projektmedlemmarna i arbete med att ta fram underlag/beslut samt rapporter utifrån projektets övergripande mål
 • Bevaka och säkerställa arbetsmiljö-, miljö- och hållbarhetsfrågor under projekteringen
 • Ansvara för resursplanering, anskaffning och hantering genom prioritering och fördelning av resurser inom uppdraget
 • Ansvara för uppföljning av tid, kostnad och risk i projekteringen.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

Vara tydlig i din kommunikation samtidigt som du är lyhörd. Du har förmågan att samarbeta och kunna skapa goda relationer, både internt och externt.  Du är självgående, tar stort eget ansvar och du har god förmåga att formulera dig i tal och skrift utifrån mottagarens behov.  

Krav:

 • Ett par års erfarenhet som projekteringsledare/uppdragsledare inom relevanta projekt
 • Erfarenhet av bygghandling, systemhandling och ändringar under genomförandefasen
 • Ett par års relevant arbetslivserfarenhet inom konstruktions- och projekteringsledning
 • Kunskap om projekt som arbetsform. 

Det är meriterande om du har:

 • Högskoleutbildning
 • Projekteringsledningsutbildning
 • Erfarenhet inom stora infrastrukturprojekt och/eller signalsystem
 • Kunskap om tillämpliga regelverk inom signal
 • Uppdragsledning med samordnings/leveransansvar av flertal teknikdiscipliner
 • Erfarenhet av BAS-P.

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karin Ekman, tfn 070-786 38 39 eller Anders Henriksson, tfn 070-786 33 35. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anna Papatziamos, tfn 08-123 338 79.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 17 maj. Vi ser fram emot din ansökan! 

Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten.

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2727
Kontakt
 • Anna Papatziamos, 070-7863879
 • Karin Ekman, 070-7863839
 • Anders Henriksson, 070-7863335
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-05-17

Tillbaka till lediga jobb