Regionledningskontoret, Säkerhet och beredskap


Vill du vara en del av det viktiga arbetet med att förstärka Region Stockholms säkerhetsskydd och beredskap? Vill du dessutom ha ett arbete där det du gör om dagarna har stor betydelse för många? Då kan Säkerhetsenheten på regionledningskontoret vara rätt arbetsplats för dig! Vi söker nu en strateg för att planera, driva och samordna regionens samlade arbete med säkerhetsskydd och beredskap. 

Om oss

Region Stockholm ansvarar för att hälso- och sjukvården och kollektivtrafiken fungerar även i en krissituation och ytterst under höjd beredskap. I det rådande omvärldsläget förstärker regionen nu arbetet med säkerhetsskydd och beredskap.

Säkerhetsenhetens uppdrag är att inom sitt ansvarsområde stödja regiondirektören att leda, styra och följa upp Region Stockholms arbete med säkerhets- och beredskapsfrågor på en strategisk nivå. En viktig del av uppdraget är att stödja Region Stockholms nämnder och bolag med sakkunskap och samordning. Här arbetar strateger inom specialistområden så som säkerhetsskydd, informationssäkerhet, signalskydd, skydd av förtroendevalda och civilt försvar.

Om tjänsten

Vi söker en strateg som ska arbeta med regionens samlade arbete med säkerhetsskydd och beredskap. I ansvaret ingår att planera, driva och samordna regionens arbete med säkerhetsskydd och beredskap samt att tillsammans med enhetschefen representera regionen i externa och interna forum. I ansvaret ingår även att planera, driva och samordna regionens arbete med krisberedskap.

I rollen ingår också att stödja regionens verksamheter och ledning i arbetet med säkerhetsskydd och beredskap samt att tillse att relevanta styrdokument och planer tas fram, förvaltas och utvecklas. I rollen ingår även att skriva fram informations- och beslutsunderlag till regionledning och politik samt att sammanställa återrapportering och utvärdering till tillsynsmyndigheterna.

Förväntan och kravställan på regionernas arbete med säkerhetsskydd och beredskap utvecklas löpande varför en aktiv omvärldsbevakning med samverkan både inom och utanför den egna organisationen är en förutsättning för att vara framgångsrik i uppdraget.

Vem är du?

Som person ser vi att du är strukturerad, driven och självgående med stort lösningsfokus samt har en mycket god samarbetsförmåga. Du kommer att ha många kontaktytor vilket också kräver god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

För att passa för rollen har du:

 • Akademiska studier inom samhällsvetenskapliga ämnen.
 • Gedigen erfarenhet av utvecklingsarbete med flera års erfarenhet inom säkerhetsskydd och beredskapsfrågor.
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta ledningsstrategiskt i förhållande till lednings- och/eller styrgrupper samt god förmåga att sammanställa och presentera informations- och beslutsunderlag.
 • Erfarenhet av att genomföra utbildningar och workshops på olika nivåer för större och mindre grupper.
 • God förståelse för regionernas ansvar och arbete med säkerhetsskydd och beredskap.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. 

Vi ser det som en fördel om du dessutom har:

 • Erfarenhet av arbete inom flertalet olika sektorer samt privat näringsliv och därmed förstår dess förutsättningar och behov.
 • Erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och beredskapsfrågor inom regional verksamhet.
 • Erfarenhet av risk- och sårbarhetsanalys, kontinuitetsarbete och regional samverkan.
 • Erfarenhet av och/eller utbildning inom projektledning.
 • Djupgående kunskap inom säkerhetsskyddad upphandling.
 • Erfarenhet av kravställning, samverkan och samordning inom säkerhetsskydd gentemot leverantörer och entreprenörer.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Vi har flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på Lindhagensgatan. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Enhetschef Säkerhet, Anders Gidrup: anders.gidrup@regionstockholm.se.

Övrigt

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning. För denna tjänst ställs krav på svenskt medborgarskap.

Arbetsprov och tester kan ingå som ett andra steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2621
Kontakt
 • Anders Gidrup, Enhetschef Säkerhet, 0812317125
Facklig företrädare
 • Jonas Ivarsson, SACO, 08-12314458
 • Tommy Mäntynen, Vision, tommy.mantynen@regionstockholm.se
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR , 08-12313942
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb