Folktandvården Stockholm

Vi på Folktandvården Stockholm arbetar, forskar och tänker på regionens munhälsa. Hos oss får du möjlighet att ta stora steg i din personliga utveckling. När du utvecklas till det bättre så gör även stockholmarnas folkhälsa det. Vi kallar det tandvård med ett gott syfte.

Är du en erfaren tandläkare som vill ta ett större ansvar i din roll? Som odontologisk samordnare arbetar du nära klinikchefen för att säkerställa en säker och hög kvalitet på det odontologiska arbetet på kliniken.

Ditt uppdrag
Som odontologisk samordnare kommer du att få stor möjlighet till både inflytande och påverkan då du ingår i klinikens ledningsgrupp. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att stötta din klinikchef i att driva och utveckla kliniken och framförallt i att upprätthålla en god odontologisk kvalitet på kliniken. Vidare kommer du att bidra med din sakkunskap vid patientklagomål samt om det skulle finnas utvecklingsbehov av tandläkare och tandhygienister. Du kommer stötta i olika strategiska kompetensförsörjningsfrågor som exempelvis att uppdatera kompetensutvecklingsplaner och definiera rekryteringsbehov.

I den här rollen arbetar du kliniskt och du tar även ansvar för handledarrollen åt nya kollegor och praktikanter och/eller hjälper till med att utse andra kompetenta handledare på kliniken. Därutöver kommer du tillsammans med klinikchefen ta ansvar för att analysera vårdavvikelser och i förekommande fall bistår du även i att upprätta handlingsplaner. 

På kliniken i Tumba finns intraoral scanner och mikroskop, även nisch inom orofacial medicin, kirurgi samt endodonti. Kliniken har 11 behandlingsrum och erbjuder dig att bli en del av ett gäng som verkligen trivs ihop, en klinik där engagemanget och kompetensen är hög. Kliniken ligger cirka 500 meter från stationen. Pendlar du med bil, finns möjlighet till nära parkering. 

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad tandläkare och som har arbetat ett antal år med både barn- och vuxentandvård. Du har en stor bredd i din odontologiska kompetens och är även trygg i att fatta beslut inom det odontologiska området. Du är en person som motiveras av individuell utveckling, men även över att utveckla andra. Dessutom bidrar du gärna med ett affärsmässigt tänkande och i att kontinuerligt utveckla kliniken. Vidare har du en mycket god kommunikativ förmåga i det svenska språket i både tal och skrift.

Vidare som person är du positiv även i utmanande situationer samtidigt som du etablerar förtroende och når inflytande hos våra patienter. Du utvecklar effektiva lösningar på problem och drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen. Dessutom lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Som odontologisk samordnare hos oss på Folktandvården i Tumba erbjuder vi:

 • Utöver din individuella grundlön kommer du att få 5000 kr i tillägg för det odontologiska samordnaruppdraget
 • Helgtjänstgöring med extra helgtillägg

Folktandvården Stockholm erbjuder dig även olika förmåner såsom:

 • Ett friskvårdsbidrag på 5 000 kr
 • Tjänstepension
 • Löneväxling till pension
 • Extra semesterdagar till dig över 40 år
 • Ett tillägg vid föräldraledighet
 • Möjlighet till del av incitamentsmodell
 • Frisktandvård Subventionerad läkarvård

Anställningen
Välkommen med din ansökan senast 12 maj. Tjänsten som tandläkare är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan förekomma och tillträde sker enligt överenskommelse. Uppdraget som odontologisk samordnare kan komma att upphöra vid exempelvis verksamhetsändring eller om klinikchefsrollen tillsätts med en legitimerad tandläkare.

Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Bifoga kopia av legitimation tillsammans med CV. Om du har arbetat hos oss förut kommer vi att ta interna referenser från din tidigare chef. 

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta:  
Karam Kareem, klinikchef, mail karam.kareem@regionstockholm.se, tel. 072 59 49 145.
Amanda Gustafsson, HR-partner/rekryterare, mail amanda.gustafsson@regionstockholm.se, tel 08-123 166 59.

Som medarbetare hos Folktandvården Stockholm är du en av våra viktigaste resurser. Vi strävar efter en kultur som bygger på ett tillitsbaserat ledarskap och ett starkt medarbetarskap. Hos oss ska du våga att tycka annorlunda, ha goda möjligheter till vidareutveckling och du ska framförallt må bra. Tillsammans hjälps vi åt för att skapa en arbetsplats där vi trivs och vill arbeta länge.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tumba
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2558
Facklig företrädare
 • Jörgen Karlsson, TT, 08-12315232
 • Soheila Mellat, Vision, 08-12316696
 • Helen Ahlgren, SRAT, 08-12316980
Publicerat 2024-04-22
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb