Beroendecentrum Stockholm, Avdelning 52

Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en universitetsklinik som bedriver forskning och utbildning.

Avdelning 52, en avdelning som bedriver avancerad beroendevård - både psykiatrisk och somatisk.
Avdelning 52 är en del av Beroendecentrum Stockholms Akut- och heldygnsvård och är belägen på S:t Görans sjukhus. Vi är en specialiserad slutenvårdsavdelning med 17 vårdplatser. Hit kommer patienter, över 18 år (i huvudsak män) akut och på remiss, för abstinensbehandling samt behandling av psykiatriska och somatiska tillstånd relaterat till narkotika och läkemedel. Andra förekommande vårdinsatserna på avdelningen är överdosprevention och utdelning av Naloxon, nedtrappning/stabilisering och inställning på substitutionsbehandling. Vid avdelningen vårdas patienter med olika vårdformer, så som HSL, LPT eller LVM.

Vid avd.52 arbetar ett härligt gäng bestående av ca 30 engagerade medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårdlag bestående av sjuksköterskor, skötare och läkare. Nu behöver vi bli fler i vårt team!


Det här erbjuder vi dig

Inom Beroendecentrum Stockholm ger vi dig stora möjligheter att utvecklas i din profession. Vår verksamhet bygger på en kombination av somatisk och psykiatrisk vård vilket ger dig värdefull erfarenhet från båda dessa områden. Vi jobbar utifrån kompetensmodeller för sjuksköterskor och säkerställer att du får de utbildningar som du behöver för att utvecklas i din roll.  Vi erbjuder individanpassad introduktion.

Hos oss får du ett stimulerande arbete där eget ansvar varvas med kollegialt samarbete. Du leder teamarbetet och ansvarar för att planera, genomföra och dokumentera omvårdnaden. Du inkluderas i patienternas sociala planering vilket är en viktig del i att skapa en bra vårdkedja tillsammans med andra aktörer. När du blivit mer erfaren och trygg i din kliniska tjänstgöring kommer du att handleda blivande sjuksköterskor som gör sin VFU placering hos oss. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är läkemedelsadministration, samtal, venös provtagning, sårvård och intramuskulära injektioner. Vi vill utveckla den somatiska omvårdnaden vid enheten och planer finns för att utveckla arbetet kring infektionsrelaterade tillstånd samt behandling av hepatit C. Vi jobbar i systemen Take Care och Life Care.


Du kommer att trivas

Vår organisationskultur bottnar i att vi ser hela människan, det gäller såväl patienter som medarbetare. Vi jobbar aktivt för att upprätthålla stimulerande miljöer där både utveckling och trygghet får ta plats och ger dig därför möjlighet att utveckla dina egna intresseområden. Vi erbjuder även många förmåner, bland annat friskvårdstimme, 5000 kronor i friskvårdsbidrag och fri sjukvård i öppenvård. Du kan läsa mer om våra förmåner på: Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (beroendecentrum.se)


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, heltid alt. deltid, tvåskift (dag/kväll eller natt). Vi arbetar två helger av fem. Urval och intervjuer genomförs löpande. Provanställning kan komma att tillämpas.


Om dig
Vi söker engagerade sjuksköterskor som vill arbeta med att erbjuda högkvalitativ vård och stöd till personer med beroende. Våra patienter befinner sig ofta i svåra och utsatta situationer, du bör därför kunna se människan bakom beroendet och ge varje patient ett gott bemötande på ett professionellt sätt. Det är viktigt att du har förmåga att snabbt ställa om och handskas med akuta situationer samt hantera stress på ett konstruktivt sätt. Du bör vara en lösningsfokuserad person med ett pragmatiskt förhållningssätt. Du arbetar naturligt med patienten i fokus och patientsäkert samt är tydlig, kommunikativ och noggrann. Du är även ansvarsfull, prestigelös och trivs med att arbeta tillsammans i ett team. För oss är det viktigt att du bidrar till gott arbetsklimat och anser att arbetsglädje är en viktig del av arbetsvardagen.

Stämmer detta in på dig? Välkommen med din ansökan!


Övrigt
Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest samt utdrag ur misstanke- och belastningsregistret inför nyanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2505
Kontakt
  • Mari Milton, Enhetschef, 08-12347012
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490,lena.elfstrom@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb