Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Patientsäkerhet och beredskap, Katastrofmedicinsk beredskap

Har du erfarenhet av att arbeta brett inom säkerhetsskydd och att strategiskt driva frågor inom säkerhetsområdet (safety and security)? Tycker du det är viktigt att det du gör på dagarna bidar till något positivt och vill du ingå i ett team där du får vara med och påverka?

Nu söker vi en erfaren säkerhetssamordnare som drivs av att utveckla frågor inom säkerhet (Safety och Security), verksamhetsskydd, säkerhetsskydd, personalsäkerhet och signalskydd till Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse och placerad på Kungsholmen på Lindhagensgatan med närhet till Hornsbergs Strand. Det kan förekomma resor i tjänsten och en del uppdrag kan innebära arbetstider utanför ordinarie arbetstid. Sista ansökningsdag är den 5/5 2024, men urvalet sker löpande. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Säkerhetsfunktionen vid hälso- och sjukvårdsförvaltningen, enheten för katastrofmedicinsk beredskap, är kravställare och stödjer verksamheten inom området verksamhetsskydd, säkerhetsskydd, personalsäkerhet och signalskydd.

Arbetet vid säkerhetsfunktionen leds av enheten för katastrofmedicinsk beredskaps enhetschef. Säkerhetsfunktionen på hälso- och sjukvårdsförvaltningen arbetar aktivt med att skapa förutsättningar för och utveckla säkerheten inom verksamheten. Samverkan och tätt samarbete sker med bolag och andra förvaltningar inom Region Stockholm. Säkerhetsfunktionen har en central och viktig roll i det samarbetet.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som säkerhetssamordnare är du ett strategiskt stöd till enhetschefen och hälso- och sjukvårdsförvaltningens ledning. Du strukturerar och utvecklar förvaltningens säkerhetsorganisation, stöddokument inom området säkerhet/säkerhetsskydd och arbetar med metodutveckling.

Operativa administrativa frågor kring verksamhetsskydd, säkerhetsskydd inklusive SUA, incidenthantering och utredningar kopplat till säkerhet, signalskydd samt personalsäkerhet brandskydd är något du ska tycka om att jobba med. I rollen driver du aktivt arbetet med ansvar för att vidareutveckla relationer och samverka med övriga förvaltningar och bolag inom Region Stockholm samt med andra myndigheter och aktörer. I uppdraget ingår även att stödja och ingå i regional särskild sjukvårdsledning.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk eller motsvarande utbildning inom säkerhetsområdet, gärna med inriktning säkerhetsskydd, och signalskydd. Du har även erfarenhet från arbete inom säkerhetsskydd och signalskydd och har god kunskap om aktuell lagstiftning inom säkerhetsområdet.

Erfarenhet av att arbeta inom säkerhetsområdet vid myndighet, offentlig förvaltning alternativt annan aktör som arbetsgivaren finner likvärdig med höga krav på säkerhet och sekretess är ett plus. Har du utbildning eller erfarenhet inom personalsäkerhet, SUA, säkerhetsprövningar, samtalsteknik, utredningsmetodik, juridik och vana att tolka lagstiftning eller har arbetat med risk-och sårbarhetsanalyser och kontinuitetshantering är det meriterande för tjänsten. Svenskt medborgarskap är ett krav.

Du är van att självständigt planera, ansvara och genomföra olika analyser relaterat till säkerhet, samt att utreda incidenter eller misstänkta interna oegentligheter. Du kommer att arbeta med att öka medvetenheten i säkerhetsfrågor och vi ser gärna att du har erfarenhet av att utbildnings-och informationsinsatser och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på engelska och svenska.

Som person är du drivande, engagerad, lösnings-och resultatorienterad och är van att arbeta i grupp likväl som självständigt. För att lyckas i rollen ser vi att du har förmågan att hantera omprioriteringar, men också att arbeta omväxlande strategiskt och operativt/administrativt. Vidare tycker du om utvecklingsarbeten och att hålla ett långsiktigt fokus. Det är viktigt att du har hög integritet och att du är trygg i din roll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter på Lindhagensterrasen 1. Hit tar du dig enkelt med tunnelbana eller buss.

Ansökan

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgaskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior som är relevanta för tjänsten. En anställning på Katastrofmedicinsk beredskap kan innebära krigsplacering.

Arbetsgivaren kan tillämpa provanställning i 6 månader.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på länken Ansök här

I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Widell-Vuopio, 070-202 27 05, maria.widell-vuopio@poolia.se. 

Övrigt

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Tester kommer att ingå som ett andra steg i rekryteringsprocessen och  används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2441
Kontakt
  • Maria Widell-Vuopio, 070-2022705
Facklig företrädare
  • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 070-7375715
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
  • Annie Velander, Vårdförbundet, 08-12314329
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb