Vill du vara med och starta en av fyra SMO-mottagningar i Region Stockholm?   

(SMO- samordnat medicinskt mottagande av patienter med omfattande funktionsnedsättning)

Täby vårdcentral har fått uppdraget att starta en SMO-mottagning i norra Stockholm. Det finns ytterligare tre SMO-mottagningar som vi samverkar nära för att hitta bästa möjliga arbetssätt.

En SMO-mottagning är en särskild satsning för bättre och mer samordnad vård och stöd för vuxna personer med omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar. Uppdraget utgör samordnat medicinskt omhändertagande för vuxna personer med omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar som behöver få anpassade insatser för att få sina behov tillgodosedda inom ordinarie primärvård.

SMO-uppdraget ger oss förutsättningar att erbjuda dessa patienter längre tider för besök, teaminsatser, anpassade lokaler och god samordning mellan vårdgivare. Som sjuksköterska i SMO-teamet blir du en koordinator för patienterna och en viktig länk för att erbjuda en anpassad primärvård. Vårt uppdrag är bl.a. att säkerställa att målgruppen deltar i vaccinations- och screeningprogram, erbjuda regelbundna hälsokontroller och samordna övriga vårdaktörers insatser. Målgruppen kan exempelvis ha diagnosen Downs syndrom, flerfunktionshinder, ryggmärgsbråck, utvecklingsstörning, Cerebral pares (CP), en förvärvad hjärnskada, en autismdiagnos, en progredierande neuromuskulär sjukdom eller ett sällsynt syndrom.

Täby vårdcentral är en välfungerande arbetsplats där vi arbetar med att ständigt fortsätta förbättra oss. Vi skapar tillsammans vår arbetsplats och vi har patientens fokus i alla lägen. Vårdcentralen är belägen i Täby Centrum, nära Roslagsbanan och bussar.

Vår ambition är att erbjuda invånarna god vård på hög medicinsk nivå med fokus på patientsäkerhet och kvalitet. Täby vårdcentral är en verksamhet inom primärvården i Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO).

Hos oss arbetar sjuksköterskor, distriktssköterskor, undersköterskor och läkare tillsammans med kuratorer, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och dietister. Vi har en öppen dialog och nära till teamarbete i all patientkontakt. Våra medarbetare gör skillnad nu och i framtiden. Du kan läsa mer om oss på Täby vårdcentral (regionstockholm.se)

Som anställd hos oss finns goda möjligheter för utveckling och utbildning. En trevlig arbetsplats och stimulerande arbetsmiljö. Vi tillämpar flexibla arbetstider som ger dig möjlighet att inom givna ramar påverka dina arbetstider. Delar av arbetet kan utföras på distans.

Täby vårdcentral ingår i SLSO (Stockholms läns sjukvårdsområde), en av Sveriges största vårdgivare, vilket skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Du kan läsa mer om det på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Arbetsuppgifter

Arbetet som sjuksköterska i SMO-teamet kommer till stor del att bestå av att vara kontaktperson och koordinator för dessa patienter. Att skapa förutsättningar att kunna erbjuda primärvård för denna grupp som annars sällan söker vårdcentral. Det innefattar besök på mottagningen och hembesök, ibland enskilt och ibland tillsammans med teamet. Våra öppettider är vardagar klockan 08-17, schema kommer vi tillsammans överens om när anställning är aktuell.

Kvalifikationer

Sjuksköterskeutbildning med erfarenhet av primärvård och stort intresse och engagemang för målgruppen. Du ska också ha god datorvana och erfarenhet av journalsystemet TakeCare.

Anställningsform

Tillsvidareanställning 100%. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Personliga egenskaper

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och god samarbetsförmåga. Du driver ditt eget arbete men vill också bidra till helheten på vårdcentralen och utveckla verksamheten tillsammans med oss.

Att vara med och starta upp SMO-mottagningen är en unik chans att vara med och påverka och anpassa arbetssätt så att det blir optimalt för både patienter och medarbetare. Vi ser det här som en viktig och prioriterad del av vår verksamhet. 

Nya lokaler kommer att anpassas men tills dessa är klara kommer provisoriska lokaler att användas. 

Övrig information

För att motverka spridning av MRSA tillämpar Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) friskhetsintyg innan nyanställning och reglerar möjligheterna för vårdpersonal att bära piercing. SLSO tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.   

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Täby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2206
Facklig företrädare
  • Annika Stigmanslid, Vårdförbundet, 08-12340490
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb