Tema inflammation och Åldrande, Omvårdnadsområde Inflammation, i Solna

Vi utökar vår verksamhet och söker dig som vill vara med att utveckla avancerad lungsjukvård. Omfamna möjligheten att vara en del av vår spännande nysatsning och växa i en stimulerande miljö med engagerade kollegor- din resa mot ett givande arbete börjar här!

Du erbjuds

 • ett stimulerande och omväxlande arbete tillsammans med engagerade kollegor
 • möjlighet att bredda din kompetens och utveckla dina kunskaper inom både allmän omvårdnad och specifik lungmedicinsk omvårdnad
 • en strukturerad och individuellt anpassad introduktion på avdelningen
 • en tvådagars introduktion som hålls inom Tema Inflammation och Åldrande som vi är en del av.

Självklart erbjuds du även att ta del av de förmåner och erbjudanden som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder så som tillgång till våra fina gym.

Om tjänsten

Hos oss möter du patienter som är i behov av högspecialiserad vård inom lungmedicin. Du kommer att lära dig avancerade behandlings- och undersökningsmetoder som är specifikt för lungmedicin. Du kommer att inhämta kunskaper om medicinsk teknik inom lungmedicinsk vård genom att lära dig handhavande och tolkning av blodgaser, olika typer av dränagebehandling, Non invasiv ventilatorsbehandling (NIV), högflödesbehandling av syrgas (Optiflow), transcutan mätning av koldioxid (TOSCA) och utvidgad provtagning vid vätskeansamling i lungorna.

Vi utreder och behandlar stora folksjukdomar som kroniskt obstruktiv lungsjukdom och astma. Vi utreder även andningssvikt och underventilation samt initierar behandling med ventilatorer, långtidsbehandling med syrgas och förberedelser inför lungtransplantationer. Vi behandlar patienter med pleuriter, pneumonier, empyem och olika inflammatoriska lungsjukdomar som sarkoidos och lungfibros. 

Som sjuksköterska är du ansvarig för omvårdnad, läkemedelsadministrering och medicinskteknisk utrustning. Vi har 12 vårdplatser i nuläget men kommer att utöka till 18 vårdplatser i april 2024. Vi arbetar i team som består av en sjuksköterska och en undersköterska, samt resurser som stärker teamet vid behov. Varje team ansvarar för 6 patienter. Vi har nära samarbete med avdelningens läkare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister, kuratorer och koordinator.

För att du och dina kollegor ska känna en trygghet och få en kontinuerlig kunskapsutveckling har vi två specialistsjuksköterskor som roterar till avdelningen från mottagningen för att stötta upp och vara behjälpliga vid frågor och funderingar. På avdelningen har vi också en omvårdnadsspecialist som kommer vara en mentor under din inskolning och början av ditt självständiga arbete. Omvårdnadsspecialisten finns sen tillgänglig för bedside stöd, administrativt stöd, samt finns som stöd vid komplexa situationer. 

Vi har nyligen startat upp ett projekt där vår Biträdande universitetssjuksköterska utbildar vårdpersonalen i avancerad lungvård. Utbildningen är uppdelad i 4 steg där du efter avslutad utbildning blir certifierad lungsjuksköterska.

Tjänsten avser dag/kvällstid. Helgtjänstgöring ingår.

Vi söker dig som

 • arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt
 • har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheterna i förändringar
 • tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat
 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut
 • planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska

Meriterande:

 • Arbete på vårdavdelning och/eller akutsjukvård inom somatisk vård

Om Rekryteringsprocessen

Urval kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan -Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2079
Kontakt
 • Banaz Bradlin, 0725840658
Facklig företrädare
 • Förtroendevald Vårdförbundet Shane Kronér, shane.kroner@regionstockholm.se
 • Förtroendevald Vårdförbundet Simon Scherp, simon.scherp@regionstockholm.se
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb