Förvaltning för utbyggd tunnelbana, Ledningsstab, Säkerhet

Vill du vara med på vår resa för en säker informationshantering? Nu söker vi dig som vill vara en del av att utveckla säkerhetsområdet hos oss. Om du är intresserad av samhällsbyggande och vill jobba i en miljö med mycket driv och hög kompetens är Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana rätt arbetsplats för dig.

Vårt uppdrag är att genomföra tunnelbanans utbyggnad och övriga åtgärder inom ramen för Stockholmsförhandlingen, och för tunnelbaneprojektet inom Sverigeförhandlingen. Utbyggnaden bekostas gemensamt av staten, Region Stockholm, Järfälla kommun, Nacka kommun, Solna stad och Stockholms stad. För att lyckas med vårt uppdrag är samverkan av största vikt, vi samverkar med våra avtalsparter, myndigheter, organisationer och inom Region Stockholm.

Om oss

Förvaltningens säkerhetsenhet hör till avdelning ledningsstab, tillsammans med ekonomienheten, juridikenheten och upphandlingsenheten. Avdelningens uppdrag är att ge förutsättningar för en enhetlig och effektiv verksamhet, regelefterlevnad och god förvaltningskultur och det gör vi genom att verka både styrande och stödjande för våra utbyggnadsprojekt runt om i Stockholm.

Säkerhetsenheten består av sex medarbetare som verkar inom områdena säkerhetsskydd, informationssäkerhet, informationshantering, krisledning samt IT-samordning. Enhetens uppdrag är att styra och stödja förvaltningens verksamhet med expertkompetens inom samtliga områden. Vi arbetar med att styra förvaltningens verksamhet genom att förvalta, förbättra och utveckla de styrande dokument som behövs inom områdena för ett enhetligt och effektivt arbete inom förvaltningen. Vidare stödjer vi förvaltningens verksamhet genom rådgivning i enskilda frågor, informerar och utbildar samt samordnar särskilda insatser i verksamheten.

Om tjänsten

Som säkerhetssamordnare med inriktningen på säkerhetsskydd inom säkerhetsenheten är du ansvarig för att stödja verksamheten i generella säkerhetsskyddsfrågor, säkerhetsskyddsbedömningar, SUA-avtal samt hantering av säkerhetsprövningar. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Ta initiativ till och vara delaktig i att utveckla och implementera arbetssätt för effektivt och kvalitetssäkrat säkerhetsskyddsarbete.
 • Utveckla processer, rutiner och instruktioner inom säkerhetsskyddsområdet.
 • Delta i revisioner och uppföljning av säkerhetsskyddsarbetet internt och externt.
 • Omvärldsbevakning av säkerhetsskyddsområdet.
 • Medverka till att den generella kunskapen om säkerhetsskydd inom förvaltningen ökar.
 • Kontakt med regionens övriga förvaltningar och bolag inom säkerhetsområdet.
 • Kontakt med förvaltningens olika externa parter.
 • Administrera centrala registret för avtal och säkerhetsprövningar.
 • Administrera viss signalskyddsutrustning.
 • Utbilda medarbetare i verksamheten.

Säkerhetssamordnaren har ett nära samarbete med enhetens Säkerhetsstrateg och Informationssäkerhetssamordnare samt rapporterar till enhetschef säkerhetsenheten.

Det finns stora möjligheter för dig att utvecklas inom säkerhetsområdet.

Vem är du?

Vi söker dig som är självgående, strukturerad och har förmåga att planera och prioritera det egna arbetet. Du är noggrann och arbetar kvalitetssäkrande enligt uppsatta mål. Vidare har du lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar då vi är en förvaltning som anpassar sin verksamhet löpande, och du har även lätt för att samarbeta och bygga relationer med andra. Du har ett mycket gott säkerhetsmedvetande och är van att hantera skyddsvärd information.

För att passa för rollen har du:

 • Relevant utbildning inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet och/eller tidigare yrkeserfarenhet som Säkerhetssamordnare.
 • Goda kunskaper om gällande lagstiftning, dess föreskrifter och offentlighetsprincipen samt kan hålla utbildningar.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vi ser det som en fördel om du dessutom har:

 • Erfarenhet från säkerhetsfrågor i stora och komplexa bygg- och infrastrukturprojekt eller politiskt styrd organisation.

Naturligtvis har du ett intresse för vår verksamhet och för innehållet i tjänsten

Vårt erbjudande

Vi erbjuder spännande och utvecklande arbetsuppgifter i ett unikt projekt och en arbetsmiljö med många kunniga och ambitiösa kollegor. Hos oss jobbar flera olika yrkesgrupper, men gemensamt för oss alla är att vi är intresserade av samhällsbyggande och att vi trivs i en miljö med mycket driv och hög kompetens. Vår ambition är att det ska vara enkelt att jobba hos oss även som småbarnsförälder.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Vi har flexibel arbetstid för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi sitter på Solnavägen 1e i Stockholm och hit kan du enkelt ta dig med buss, tunnelbana eller pendeltåg.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt, intervjuer sker löpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Säkerhetschef, Torbjörn Lundgren: torbjorn.b.lundgren@regionstockholm.se.

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för Region Stockholms omställningsarbete.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning. För denna tjänst ställs krav på svenskt medborgarskap.

Tester ingår som ett andra steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1834
Kontakt
 • Torbjörn Lundgren, Säkerhetschef, 070-7376590
Facklig företrädare
 • Vision: Gino Spagnolatti , gino.spagnolatti@regionstockholm.se
 • SACO: Camilla Nyberg , camilla.nyberg@regionstockholm.se
Publicerat 2024-03-22
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb