Är du utbildad socionom och har lätt för att etablera bärande professionella kontakter med dina patienter och deras anhöriga? Har du vana att träffa personer som har haft det svårt i livet? Då kan du vara den vi söker.

Om tjänsten

Som socionom/kurator på vår mottagning kommer du att ingå i våra team på Roslagens sjukhus där vi har tre team, ett mottagningsteam, neuropsykiatriska teamet och beroendeteamet. Teamen består av sjuksköterskor, läkare, psykolog, arbetsterapeut, sekreterare med flera. Fokus för ditt arbete kommer vara att stötta patienter i myndighetskontakter, men också dela din specialistkunskap med oss andra i personalgruppen. Du kommer arbeta aktivt med patienter och vårdgrannar enligt lagen LUS (samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård) samt med SIP-möten (samordnad individuell plan). Samarbete med vårdgrannar och andra myndigheter är en stor del av arbetet. Vi har ett nära samarbete med Norrtälje kommun, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Frivården och våra närmaste vårdgrannar inom verksamhetsområdet. Arbetet sker i nära samarbete med teamens läkare och sjuksköterskor.

Mottagningen är öppen under kontorstid med arbetstid till 19:00 en dag i veckan. Arbetet kommer innebära både planerade och mer akuta besök. 

Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat:

  • Att stötta patienter i myndighetskontakter, men också dela din specialistkunskap med oss andra i personalgruppen
  • Att arbeta aktivt med patienter och vårdgrannar enligt lagen LUS samt med SIP-möten
  • Samarbete med vårdgrannar och andra myndigheter
  • Samarbete med teamens läkare och sjuksköterskor
  • Planerade och akuta besök

Om vårt erbjudande

Vi erbjuder friskvårdsbidrag på 5000 kr för år 2023. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Om dig

För den här tjänsten behöver du:

  • Vara utbildad socionom
  • Kompetens och erfarenhet av arbete med personer med beroendeproblematik

Det är meriterande om du också har:

  • Arbetat på en biståndsavdelning eller ett socialkontor och har god erfarenhet av myndighetsutövning

För denna roll behöver du har lätt för att etablera bärande professionella kontakter med dina patienter och deras anhöriga och en god vana av att träffa personer som har haft det svårt i livet. Du är van att arbeta i team men klarar av att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vidare krävs det att du är flexibel, strukturerad och har god planeringsförmåga.

Du delar vår värdegrund som bygger på delaktighet, trygghet och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss

Psykiatri- och beroendemottagningen finns på två adresser, Posthusgatan 3 och Hamnvägen 12, Roslagens sjukhus. Vi har också tillsammans med Norrtälje kommun en Mini Maria-mottagning vilken ligger vid busstorget i Norrtälje stadskärna. Patienter kan remitteras till oss eller söka själva. Oavsett om det är en psykiatrisk frågeställning eller en beroendemedicinsk problematik så bedöms patienten av vårt mottagningsteam med dubbelkompetens. Där görs basutredning och vid behov utökad utredning. Patienter aktuella för vår mottagning fördelas sedan till något av våra behandlingsteam. I teamen arbetar specialistsjuksköterskor, psykiatriker, psykologer, psykoterapeuter, arbetsterapeuter, medicinska sekreterare samt administrativ personal. Om våra patienter behöver inneliggande vård har vi överenskommelse med Psykiatri Nordväst så att patienterna i möjligaste mån läggs in på någon av Psykiatri Nordvästs heldygnsavdelningar.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök men gärna 2024-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrtälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1771
Kontakt
  • Catharina Terelius, biträdande enhetschef , 08-12326365
Facklig företrädare
  • Nås via vår växel, tel, 0176-10100
Publicerat 2024-03-18
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb