Södersjukhuset AB, Bilddiagnostik, Fysiologiska kliniken, Läkare

Är du specialistläkare inom klinisk fysiologi och vill arbeta på en attraktiv och utvecklande arbetsplats, där kollegor hjälps åt och klimatet är öppet, så är du välkommen till oss på Fysiologiska kliniken på Södersjukhuset, Sveriges största akutsjukhus. 

Verksamheten består av klinisk fysiologi och neurofysiologi. Vårt uppdrag är dels att tillgodose sjukhusets behov av diagnostiska utredningar och dels att på uppdrag av regionen bedriva diagnostik inom vårdval klinisk fysiologi.

Inom Fysiologiska kliniken arbetar drygt 40 medarbetare fördelat på specialistläkare, överläkare, ST-läkare, biomedicinska analytiker samt undersköterskor/administrativ bokningspersonal.

Verksamheten återfinns på våning tre i huvudbyggnaden på Södersjukhuset, med en fantastisk utsikt över Årstaviken.

Vad vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig en attraktiv och utvecklande arbetsplats med möjlighet till kompetensutveckling och utbildning. Inom verksamheten arbetar vi nära varandra och alla delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Du får möjlighet att jobba tillsammans med erfarna och etablerade kollegor med hög kunskap inom klinisk fysiologi. 

Som chef för läkargruppen uppmuntrar jag dig att komma med nya idéer. Ditt engagemang är viktigt för såväl den närmsta gruppen som för hela verksamheten. Jag är gärna nära verksamheten och är öppen för dina intryck och tankar. Jag uppskattar ett öppet klimat med högt i tak där dina idéer för oss framåt. 

Södersjukhuset är ett spännande högteknologiskt sjukhus där teamarbete i verksamheten uppmuntras, alltid med patientens bästa i centrum.

Fysiologiska kliniken ingår i verksamhetsområde Bilddiagnostik tillsammans med Röntgenkliniken och Bröstcentrum mammografi. Ledningens intresse för teknik och framtidsutveckling ger möjlighet att tänka nytt och engagera sig i morgondagens diagnostik. Här får du även möjlighet att påverka vården med dina kunskaper och idéer. Du får en personlig introduktion anpassad efter din erfarenhet och kunskap. Södersjukhusets anställda får även tillgång till personalgymmet med möjlighet till gruppträningspass, egen träning och friskvårdbidrag. Personalmatsalen Rackarbacken erbjuder varierad kost med fin utsikt.

Arbetsuppgifter

Analys, tolkning och diagnostik av klinisk fysiologiska undersökningar. I tjänsten ingår även handledning av BMA och ST- läkare samt deltagande vid undervisning av läkarstudenter och ronder. Du är också med och delar på de olika ansvarsområden som finns inom gruppen som exempelvis metodansvar. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare inom klinisk fysiologi. Du får gärna ha intresse av forskning, utvecklingsarbete samt undervisning inom din specialitet

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet därför ser vi att du är en lyhörd person med gott bemötande mot kollegor, patienter och anhöriga. Vi ser även att du är en person med god samarbetsförmåga, men även kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. För att lyckas i arbetet trivs du att arbeta i ett högt tempo där det alltid händer nya saker. Vidare är du flexibel och engagerad i ditt arbete. Du delar vår värdegrund "För patienten – med patienten" som skall finnas med i varje beslut och vara vägledande i det dagliga arbetet! Som person är du även pedagogisk och uppskattar möjligheten att påverka och utveckla vården

 

Villkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

 

Ansökningsprocessen: Består av två delar

1. Digital ansökan via Södersjukhusets webbsida, Lediga jobb | Södersjukhuset (sodersjukhuset.se)

2. LUS-information:   
För ansökan, fyll i dina kontaktuppgifter digitalt och skicka in följande bestyrkta handlingar i ett exemplar via post till verksamhetsområdets HR-partner:   
- Meritförteckning för läkare   
- Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen   
- Ev. bevis på medicine licentiat/doktorsexamen   
- Publikationsförteckning   

Du hittar ansökningsblanketten för LUS här: 

Ansökan skickas till:  
HR-partner Karin Molander Laurén, verksamhetsområde Bilddiagnostik
Södersjukhuset, 118 83 Stockholm  

 

Övrigt
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

För ytterligare information kontakta:

 Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde efter överrenskommet
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, 40 tim/v
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1555
Kontakt
  • Sara Karlsson, 0812363592
Facklig företrädare
  • SACO/Läkarföreningen, 08-12361000(vx)
Publicerat 2024-03-05
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb