Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen, Avd.130 DS

Enheten

130/PIVA på Danderyds sjukhus består av två avdelningar med gemensam expedition och personalrum. PIVA, med sex vårdplatser och extra hög personaltäthet. PIVA tar dygnet runt emot människor från psykiatriska akutmottagningen och från andra enheter. Vanliga diagnoser är bipolär sjukdom i manisk fas och psykossjukdomar, men många andra tillstånd som leder till utåtagerande beteende förekommer. Avdelning 130 vårdar främst människor med psykossjukdom. Merparten av patienterna vårdas med stöd av Lagen om Psykiatrisk tvångsvård (LPT). Dag- och kvällstid är två sjuksköterskor på plats, även på helger. Vårdtiderna är korta och du får följa många patienter i det akuta skedet.

Arbetsplatskultur

Enheten präglas av empati och omtanke, enligt patienter, studenter, läkare och personal från andra verksamheter. Vi jobbar aktivt för att skapa ett samtalsklimat där alla känner sig trygga med att säga vad de tycker. Du kommer att jobba med en stabil personalgrupp som tycker om att lära sig nya saker men som har mycket hög kompetens för sin kärnuppgift, att skapa trygghet. Klimatet är lättsamt och välkomnande. Det är lätt att känna sig hemma.

Arbetsuppgifter:

Du utför sedvanligt avdelningsarbete på en psykiatrisk avdelning; du arbetsledare personalen, hanterar läkemedel, observerar patienters status, initierar och följer upp omvårdnadsåtgärder tillsammans med undersköterskor, rondar med andra yrkesgrupper, samverkar med vårdgrannar och myndigheter, samt dokumenterar i TakeCare.

Kvalifikationer:

För att kunna söka tjänsten ska du vara legitimerad sjuksköterska. Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av psykiatrisk vård och tvångsvård. Specialistutbildning inom psykiatri är meriterande. 

Personliga egenskaper:

Du kommer att möta snabba förändringar och behöver kunna ställa om mellan lugna och akuta lägen snabbt. Du har en tydlig arbetsledarroll i omvårdnadsarbetet och ska driva patientens omvårdnadsprocess genom att vara en genuin ambassadör för patientens behov. Därför letar vi efter dig. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Urval och intervjuer sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/828
Kontakt
  • tf enhetschef, Frida Bjarneby, 0725986243
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, vårdförbundet, 0812340492
Publicerat 2024-02-06
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb