Stockholms läns sjukvårdsområde, Habilitering och Hälsa

Arbetsterapeut sökes till habiliteringscenter Söderstaden barn 

Om oss:

Habiliteringscenter Söderstaden är en enhet inom Habilitering & Hälsa, en verksamhet inom Region Stockholm med särskild kompetens kring funktionsnedsättningar. Enheten är specialiserad på intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning samt diagnos inom autismspektrumet. Vi skapar förutsättningar för patienten att fungera på bästa sätt i sin vardag.

Vi arbetar i tvärprofessionella team bestående av specialpedagog, psykolog, kurator, arbetsterapeut, logoped och fysioterapeut. Vi vänder oss till boende i stadsdelarna Farsta, Skarpnäck, Enskede-Årsta-Vantör och kommunerna Nacka och Värmdö.

På Habiliteringscenter Söderstaden Barn arbetar ca 40 medarbetare och vi sitter i ljusa och luftiga lokaler, nära till tvärbana, bussar och tunnelbana.  

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifter består av att till patienter och närstående, i grupp och individuellt, förmedla kunskap, ge råd och insatser kring anpassningar i vardagsmiljöer, strategier för att hantera förväntningar, stress och krav samt främja delaktighet i skola och fritidsverksamheter.

I arbetet ingår funktionsbedömningar, kartläggningar, upprättande av vårdplaner, förskrivning och uppföljning av hjälpmedel inklusive högteknologiska hjälpmedel inom området kognitivt stöd samt ge råd och stöd om bostadsanpassning. Arbetet sker både individuellt mot patient/nätverk samt i grupp. Arbetsuppgifterna är varierande och ställer krav på flexibilitet då du inte enbart träffar patienter på habiliteringscentret utan även i deras närmiljö.

Arbetet innebär att du kommer att följa patientens utveckling, förebygga och minska problemskapande beteende, stärka självständighet i vardagen samt informera om funktionsnedsättningens påverkan i det dagliga livet.

Alla insatser som ges dokumenteras i vårt journalsystem Take Care. Vi arbetar systematiserat efter en strukturerad vårdprocess och använder habiliteringsprogram som beslutsstöd vid planering av insatser.

Vi söker:

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut som har erfarenhet av barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Det är bra om du också har erfarenhet av att arbeta med samverkan och att leda grupper.

Du är en person som är initiativtagande, utvecklingsintresserad och engageras av att hitta lösningar utifrån patientens fokus. Du gillar att arbeta likväl självständigt som i team och tar eget ansvar för att planera, utveckla och driva patientarbetet framåt på ett strukturerat sätt.

Du har god datorvana och erfarenheter av att arbeta med digitala mötesverktyg då vissa möten sker på distans. Hos oss behöver du ha förmågan att kunna samarbeta och drivas av ett kollegialt lärande då du arbetar i nära samarbete med andra yrkeskategorier på din enhet.

Hos oss får du:

Stöd och utbyte genom arbete i tvärprofessionella team

Yrkesmässig utveckling genom arbete i specialiserade team

God kompetensutveckling genom vår interna personalutbildning samt handledning

Flexibel arbetstid, Fri hälso- och sjukvård

Ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid

 Vill du veta mer?

Vänligen kontakta

Enhetschef Heidi Pitkäjärvi

Telefon:  08-123 352 62

Facklig representant:

Sveriges arbetsterapeuter Kersti Sköld kersti.skold@sll.se

Om verksamheten

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Övrig information

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7175
Kontakt
  • Sophia Ahlin, 08-12335262
Facklig företrädare
  • Kersti Sköld, Sveriges arbetsterapeuter, kersti.skold@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-19

Tillbaka till lediga jobb